BIST 10.209
DOLAR 32,43
EURO 34,77
ALTIN 2.400,40
HABER /  GÜNCEL

Su borusu PATLADI

Bilecikte'te şehir suyu şebekesinin ana borusu patladı. Suyun boyu 8 katlı binayı aştı...

Abone ol

Bilecikte'te şehir suyu şebekesinin ana borusu, henüz belirlenemeyen bir nedenle patladı. Patlamanın ardından borudan fışkıran sular, 8 katlı TOKİ konutlarının boyunu aştı. Çok sayıda araç sular altında kaldı, bazı evlerin bodrum ve zemin katlarını su bastı.

BİLECİK SULAR ALTINDA 

GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYIN..!


Olayda TOKİ konutlarının önlerinde park halinde duran çok sayıda otomobil sular altında kaldı. 20'ye yakın konutun zemin ve bodrum katlarını da su bastı. Bazı konutların duvarlarında çatlaklıklar oluştu. Bazı otomobillerin ise camları kırıldı, kaportaları zarar gördü. Bilecik Belediyesi İtfaiye ve Sivil Savunma İl Müdürlüğü ekipleri su basan evler ve konut önlerindeki suları motoponplarla tahliye etti.

Bilecik Valisi Musa Çolak, olay yerine gelerek itfaiye ve il sivil savunma ekiplerinin çalışmalarını yerinde inceledi.

Borudan çıkan su yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından ana vananın kapatılması sonucunda kesildi. Bilecik Valisi Musa Çolak konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, patlamanın teknik nedenlerden dolayı kaynaklanmış olabileceğini kaydetti. Hasar Tesbit Komisyonu oluşturduklarını açıklayan Vali Çolak, konutlarında zarar oluşan vatandaşların mağduriyetlerinin giderileceğini ifade etti.