BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Kaçak elektriğe uzun askerlik

YÖK başkanı öğrencileri ilginç bir uyarıda bulundu. Kaçak elektrik kullanan uzun askerlik yapacak.

Abone ol

Tartışmaların odağındaki YÖK Başkanı'ndan ilginç bir uyarı geldi: Elektrik hırsızlığı yapan üniversiteli 15 aylık er olur.

Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) üniversitelere gönderdiği yazıyla, ’elektrik hırsızlığı’ yapan üniversite mezunlarının, yedek subay olma hakkını yitireceğini, askerlik görevlerini 15 ay er olarak yapmak zorunda kalacağını belirterek, öğrencilerin uyarılmasını istedi.

Hayat pahalılığı altında ezilen ve çareyi kaçak elektrik kullanmakta bulan üniversite öğrencilerinin ileride kötü sürprizlere karşılaşmamaları için YÖK harekete geçti. YÖK, Milli Savunma Bakanlığı’nın uyarısıyla üniversitelere bir yazı göndererek öğrencilerin, mezuniyetin ardından askerlik görevini yaparken kötü sürprizlerle karşılaşmalarının önlenmesi için bilgilendirilmelerini istedi. YÖK, üniversitelerden “yüzkızartıcı suç” işleyen üniversite mezunlarının yedek subay yapılmadığını, yapılan inceleme sonucu bu durumdaki kişilerin büyük bölümünün öğrenciliği sırasında kaldığı evlerde ya kendileri ya da kapatmayı ihmal ettikleri için üzerlerinde görünen saatlerden yapılan elektrik hırsızlığı olduğunun saptandığını belirtti.