BIST 9.887
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.459,22
HABER /  GÜNCEL

Son dakika Umreden dönenler için Ankara'da 3 Konya'da 2 yurt karantina oteli yapıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ankara'da 3, Konya'da ise 2 Kredi Yurtlar Kurumu öğrenci yurdunun umreden dönenler için karantina merkezi haline getirildiğini duyurdu.

Abone ol

Türkiye umreden dönenler için alarma geçti. Umreden dönen Türk vatandaşları havaalanlarında yapılan kontrolün ardından 14 gün karantina altına alınmaya başlandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, umreden dönenlerin karantina altında tutulması için Ankara'da 3 Konya'da ise 2 öğrenci yurdunun boşaltılarak hazır hale getirildiğini duyurdu. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı, umreden dönen vatandaşların yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Ankara ve Konya'daki bazı yurtlarda karantinaya alındığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, umre amacıyla Suudi Arabistan'da bulunan vatandaşların Türkiye'ye dönmelerinin ardından 14 günlük karantina sürelerini geçirecekleri bir yer ihtiyacı hasıl olduğu vurgulanarak, "Bu çerçevede, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı Ankara ve Konya'daki bazı yurtlar, umreden dönen vatandaşlarımızın karantina süresi boyunca kalabilmeleri için uygun hale getirilmiş ve söz konusu karantina süreci başlamıştır." denildi.

Açıklamada, "Üniversitelerin üç haftalık tatil süreciyle birlikte büyük oranda boş olan bu yurtlarımızda kalan az sayıdaki öğrencimizin de başka yurtlara nakilleri sağlanarak herhangi bir mağduriyet yaşanmamıştır." ifadesi kullanıldı.

Ankara'daki yurtların isimleri ve kalan misafir sayısı şöyle:

Şehit Özel Harekat: 2064
Milli İrade: 1880
Gölbaşı: 1448
Toplam: 5392

Konya'daki yurtların isimleri ve kalan misafir sayısı ise şöyle:

Tahir Büyükkörükçü: 2228
Kutalmışoğlu: 2710
Toplam: 4938

Umre ibadetlerini tamamlayarak Medine’den Ankara’ya havalanan uçakta bulunan Türk vatandaşları, gece geç saatlerde Ankara Esenboğa Havalimanı’na iniş yaptı. Umre seyahatinden dönen vatandaşlar, uçakta yapılan sağlık taramasının ardından tedbir amaçlı karantinaya alınmak üzere Ankara Büyükşehir Belediyesine ait otobüslerle Gölbaşı'nda 3 ayrı öğrenci yurduna götürüldü.

Öğrenci yurtları boşaltıldı, 14 gün karantinada tutulacaklar

Gölbaşı'na götürülen Umre yolcuları, daha önceden kendileri için boşaltılan öğrenci yurtlarında 14 gün boyunca gözlem altında tutulacak.  Gece geç saatlerde yurt öğrencilerine haber veren görevliler, öğrencilerin yurdu boşaltmasını istedi. Bunun üzerine apar topar hazırlanan yurt öğrencileri, eşyalarını alarak dışarıya çıktı. Öğrenciler, yurt önüne gelen otobüslerle Ankara otogarına ya da başka yurtlara götürüldü.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Umreden dönen 10 bin 330 Türk öğrenci yurtlarında koronavirüs karantinasına alındı
Foto Galeri Umreden dönen 10 bin 330 Türk öğrenci yurtlarında koronavirüs karantinasına alındı Galeriye Gözat