BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,78
ALTIN 2.428,00
HABER /  GÜNCEL

Son dakika!.. Adana'da şiddetli deprem! Çevre iller de sallandı Naci Görür uyarmıştı AFAD açıkladı

ADANA'da deprem oldu... Naci Görür başta olmak üzere uzmanların deprem bekledikleri Adana, saat 08.44'te 5.5 şiddetindeki depremle sarsıldı... AFAD'dan son dakika açıklama geldi.. Deprem Osmaniye, Mersin, Kayseri ve Kahramanmaraş'ı da salladı...

Abone ol

Naci Görür'ün Kahramanmaraş depremlerinin ardından sık sık deprem olacağı konusunda uyarı yaptığı Adana'da şiddetli deprem oldu. AFAD'ın verilerine göre saat 08.44'te Adana'nın Kozan ilçesinde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi

Depremin 11,27 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. Saat 08.44'te meydana gelen deprem Osmaniye ve Kahramanmaraş'ta da hissedildi. Panik yaşatan 5,5'lik depremin ardından Kozan merkezli 3 artçı deprem daha kaydedildi. Artçı sarsıntıların ikisinin 2,7 birinin ise 3,2 büyüklüğünde olduğu açıklandı.

Deprem 3 evi yıktı

Depremin merkezi Kozan'da insanları panikleten deprem çevreye de kısmen zarar verdi. Eskimantaş bölgesinde boş kerpiç bir evin çöktüğü, yollara ise kayaların düştüğü bildirildi. Öte yandan, deprem nedeniyle ilçe merkezinde eski bir ahşap yapı kısmen çöktü. Kabaktepe Mahallesi'nde ise boş bir evin üzerine kaya yuvarlanması sonucu yıkım meydana geldiği bildirildi.

Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Arif Dağlı yaptığı açıklamada, "Gerekli işlemlere bakıyoruz, yıkılan yerlerin olup olmadığına. Bir ahşap bina yıkıldığı için zabıta ekiplerimizle beraber tedbirleri alıyoruz. İş makinemiz çevresini temizledi gitti. Şu ana kadar yıkımla ilgili başka bir ihbar bize gelmedi" dedi.

Vatandaşlar depremin büyüklüğünü ve yaşadıkları panik anlarını anlattı. Deprem anları da güvenlik kameralarına yansıdı.

Deprem sonrası 3 artçı

5,5'lik depremin ardından Kozan merkezli 3 artçı deprem daha kaydedildi. Artçı sarsıntıların ikisinin 2,7 birinin ise 3,2 büyüklüğünde olduğu açıklandı.

Vali Elban: "Olumsuz durum yok"

Adana Valisi Süleyman Elban, AA muhabirine, tüm Adanalılara geçmiş olsun dileklerini ilettiğini belirterek, "İlk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durum yok. Taramalarımız sürüyor." ifadesini kullandı.

AFAD Başkanı Sezer: "Ekipler teyakkuzda

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Adana ilimiz Kozan ilçesinde saat 08.44'te meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki deprem sonrasında an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz teyakkuz haline geçirilmiştir." ifadesini kullandı.

Bakan Yerlikaya: "Taramalar devam etmektedir"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Adana'da meydana gelen korkutan deprem ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sahada taramaların devam ettiğini ifade eden Yerlikaya, "Bugün saat 08.44’te Adana’mızın Kozan ilçesinde 5.5 büyüklüğünde meydana gelen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. Şu ana kadar 112 Acil İhbar hattına can ve mal kaybına yönelik herhangi bir ihbar yapılmamıştır." ifadelerini kullandı.

Biriken stresin boşalması gerekiyordu

Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, Çardak fayına dikkat çekti. Şubat ayında meydana gelen iki büyük depremi hatırlatan Tüysüz, "Burada biriken stresin bir şekilde boşalması gerekiyordu. Bu depremde bunun işareti." dedi. Depremin şiddetinin orta büyüklükte olduğunu belirten Tüysüz, "Kanaatim bölgede bu şiddetin üstünde bir depremin olmayacağı." dedi ancak bölgedeki hareketliliğin de yaklaşık bir sene boyunca devam edebileceğini söyledi.

Naci Görür Adana için defalarca uyarmıştı

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Adana'yla ilgili yeni bir uyarıda bulundu. Kahramanmaraş'ta 7.5 deprem üreten Sürgü fayının kırıldığını söyleyen Prof. Görür, “Sorgun fayı kırılmadı” diyerek Adana’ya dikkat çekmişti. Görür, "Bu fay Adana havzasına dallanarak devam ediyor. Maraş, Yumurtalık, Osmaniye ve Ceyhan yörelerinde DAF’ın kolları var. Bu kollar üzerine Maraş ve Gaziantep depremleri stres transfer etmiş olabilir diye yönetimleri uyardık. Amaç doğru şeyler yapmak, yerleşim yerlerimizi deprem dirençli yapmak." demişti.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
İstanbul anketi! Ekrem İmamoğlu'nun yerine kim aday olmalı! İlk üçe giren isimlere bakın
Foto Galeri İstanbul anketi! Ekrem İmamoğlu'nun yerine kim aday olmalı! İlk üçe giren isimlere bakın Galeriye Gözat