BIST 10.922
DOLAR 32,19
EURO 34,98
ALTIN 2.501,28
HABER /  POLİTİKA

Solda birlik arayışları hızlandı

Genel seçimler yaklaşırken solda birlik arayışları hızlandı. Yeni oluşumlar güç birliğine gidiyor..

Abone ol

DSP'nin bu hareketin içinde yer almamasını istediği Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise yeni bir parti kurma arayışına girdi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ve 10 Aralık Hareketi'ne önderlik eden DİSK'in Genel Başkanı Süleyman Çelebi, İstanbul'un ardından ikinci buluşmalarını da Ankara'da gerçekleştirdi.
Art arda gelen görüşmeler, geçmişte DEHAP ile işbirliği yapması nedeniyle SHP'ye mesafeli duran DSP'nin aradaki buzları erittiği yorumlarına neden oldu.

Görüşmede güç birliğinin zorunluluğunun ele alındığı öğrenildi. DSP, SHP VE 10 Aralık Hareketi'ni kapsayan bir güçbirliği protokolünün önümüzdeki günlerde açıklanabileceği ifade edildi.

Bu protokolün sonuç vermesi durumunda SHP ve 10 Aralık Hareketi temsilcilerinin DSP listelerinden seçime girmesi ve aday gösterilmesi bekleniyor.

DSP'nin şemsiye parti olması konusunda taraflar arasında kesin bir görüşbirliğinin oluştuğu kaydedildi.

SHP ve 10 Aralık Hareketi, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün de bütünleşme arayışları içinde yer almasını isterken, DSP yöneticilerinin Sarıgül'e sıcak bakmadığı vurgulandı.

Mustafa Sarıgül ve ekibinin ise tüm yeni bir parti kurma arayışına girdiği ve Hikmet Çetin ile görüştükleri öğrenildi.

Yeni oluşum "Hikmet Çetin genel başkan, Sarıgül'ün ise başbakan adayı olmasını öngörüyor. Sarıgül ekibinin, Celal Doğan ve Erol Çevikçe gibi isimlerle de görüştüğü ifade edildi.

Cnnturk/Sema Ecer