BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.430,70
HABER /  GÜNCEL

SMS ile Pakistan'a yardım

Türk Kızılayı'nın düzenlediği "Gözyaşları Sel Olmasın Destek Çağrısı" kapsamında tüm Turkcell kullanıcıları SMS göndererek Pakistan'daki sel mağdurlarına yardımda bulunabilecek.

Abone ol

Turkcell, Türk Kızılayı'nın Pakistan'daki sel mağdurları için başlattığı İnsani Yardım Faaliyetlerine SMS ile bağış çağrısı yaparak destek oluyor.

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, Pakistan'da 2 Ağustos 2010 tarihinde yaşanan seller sonucu pek çok insanın hayatını kaybetmesi ve kaybolması nedeniyle Türk Kızılay'ının başlattığı "Gözyaşları Sel Olmasın" yardım çağrısına destek vermek isteyen tüm Turkcell aboneleri, 2868'e boş SMS göndererek selzedelere 5 TL bağışta bulunabilecek.Bu kapsamda gönderilen SMS'ler karşılığında herhangi bir ücretlendirme yapılmayacak.


Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, "Sel felaketi, bizim Türk milleti olarak yabancı olmadığımız bir durum. Pakistan'daki selzedelerin ne kadar çaresiz ve acı dolu olduklarını anlayabiliyoruz ve sosyal sorumluluk sahibi bir şirket olarak, Pakistan'da acı çeken muhtaç insanlara destek olabilmekten mutluluk duyuyoruz. Pakistan'da yaşanan trajediye verilecek destekte Turkcell olarak aracı olmak vazifemizdir" dedi.


Türk Kızılayı Genel Müdürü Ömer Taşlı ise, "İnsani saygınlığın korunması doğrultusunda her koşulda, yerde ve zamanda muhtaç ve korunmasız insanlara yardım etmek misyonuyla hareket eden Türk Kızılayı olarak Pakistanlı selzedeler için ilk günden bu yana yardım faaliyetlerimiz devam etmektedir. Yardımsever Türk Halkının verdiği büyük destek ve acının dini, dili, ırkı olamayacağı bilinciyle Pakistanlı ihtiyaç sahiplerinin yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Türk Kızılayı tarafından yürütülen insani yardım operasyonlarına, dün olduğu gibi bu günde destek veren dünyanın en önemli GSM operatörlerinden biri olan Turkcell'e teşekkürü bir borç biliyoruz" dedi.