BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.516,09
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ardos Gölü tatilcilerin yeni gözdesi

Erzincan’ın Kemah ilçesine bağlı Ardos Köyü'nde bulunan göller, Erzincanlılar ve yöre halkı tarafından yaz mevsimlerinde yoğun bir şekilde ziyaret ediliyor.

Abone ol

Erzincan’a 30 kilometre zaklıkta uzaklıkta bulunan Beşikli (Ardos Köyü) üzerinde bulunan iki göl, dağın üzerindeki duruş konumuyla, durduğu yerlerden Munzur dağlarına bakış açısıyla, panoramik görüntüsüyle yoğun ilgi çekiyor.

Yurtdışından emekli olduktan sonra memleketi Erzincan’a gelen Yusuf Tanrıverdi, “Erzincanlılar Bolu da ki Abant göllerini görmeye gidiyorlar. Erzincan’a çok yakın piknik yerleri olan, dağ başında yağmurdan korunmak için kapalı alan, oturma alanları, dağ karlarının eriyen suyundan gelen çeşme ile kana kana su içilen, içerisinde çeşitli balıklar bulunan bu değişik krater gölünü herkesin mutlaka görüp ziyaret etmesi gerekiyor. Bu şahane göl ve küçük gölet, Ardos vadisinden Munzur vadilerini, Munzur dağı eteklerindeki köyleri bakarak görmenin essiz zevki bir başka olmaktadır” dedi.

Beşikli (Ardos) köyünde ki göl de değişik türde balıkların bulunması. Piknik alanlarında oturulacak masa sandalyelerin bulunması, Erzincan merkezine çok olması, çevreyi ve doğayı korumak için uyarı tabelaların bulunması, ulaşım yollarının rahat olması, bu krater gölüne gidilmesi için cazip alternatifler oluşturuyor.