BIST 9.773
DOLAR 32,58
EURO 35,03
ALTIN 2.456,84
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Van polisinden büyük operasyon

Van'da, polis ekipleri tarafından yapılan iki ayrı operasyonda, 205 kilo 400 gram uyuşturucu ele geçirildi.

Abone ol

Van Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, uyuşturucu tacirlerine yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

İran ve Van üzerinden İstanbul'a uyuşturucu sevkıyatı yapılacağı duyumunu alan ekipler, harekete geçti. Önceki gün F.A. yönetimindeki kamyoneti takibe alan ekipler, Erciş istikametine seyir halindeki aracı şehir çıkışında düzenlenen operasyonla durdurdu. Narkotik köpeğinin de katıldığı operasyonda kamyonetin kasası tabanında özel yapılmış bölmelerde 190 kilo 195 gram toz esrar ele geçirildi.

KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları diğer bir operasyonda ise Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan polis kontrol noktasında Z.S. yönetimindeki kamyonu durdurarak arama yaptı. Yapılan aramada 15 kilo 205 gram eroin ele geçirildi.

Her iki olayda uyuşturucu madde ve araçlara el konulurken, sürücüler çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Emniyet Müdürü Ayhan Falakalı, KOM Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı kendilerini tebrik ettiğini söyledi.

Falakalı, uyuşturucu tacirlerine yönelik çalışmalarının bundan sonra da devam edeceğini ifade etti.