BIST 10.264
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.393,18
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Konyaspor'un yüzü evinde güldü

Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Konyaspor, kendi sahasında oynadığı ilk maçında Eskişehirspor'u 2-1 mağlup etti.

Abone ol

Spor Toto Süper Lig'in 2 haftasında evinde Eskişehirspor'u ağırlayan Konyaspor, bulduğu iki golle maçı kazanmayı bildi.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Konyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, Konyaspor'un yeni bir takım olduğunu belirterek, "Ölü sezonda teknik heyet ve yönetim kurulu futbolculardan daha çok yoruldu. Yeni transfer ettiğimiz oyuncularımız var. Bazıları kilolu, bazıları antrenmansız. Buna rağmen kendi sahamızda rakibimizi yendiğimiz için mutluyum. Erken ol bulmamız oyuncularımın akıllı oynamaya sevk etseydi sonuç daha rahat alınabilirdi.

İlk yarı Eskişehirspor baskılı oynadı. İkinci yarı gol yedikten sonra orta sahada dinamizm kazanmamız lazımdı. Ama seyircimiz önünde 3 puanı almak oyundan daha önemliydi. Yeni bir takımız ve bu sezonu en az kayıpla atlatmak istiyoruz. 5-6 hafta sonra oyuncularımızın form tutmasıyla daha iyi bir takım olacağımızı düşünüyorum"
dedi.

Konyasporlu Gökhan ise Ramazan ayında Konya'ya 3 puanı kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Rakibimizi geride karşıladık ve rahat top çevirmelerine izin vermedik. Kendi bireysel hatalarımız var. Bunların üstesinden gelmemiz lazım. Bu lig affetmiyor. Saha içinde konuşmayı öğrenmemiz lazım" şeklinde konuştu.

Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, maça mağlup başlamalarına rağmen oyundan kopmadıklarını kaydederek, "Maç boyunca iyi pozisyonlar yakaladık. Ama defansımızda inanılmaz hatalar yaptık ve bu hatalar nedeniyle mağlup olduk. İkinci yarı maç tek kale oynadı. Rakip bize kazandığı ya da yan toplarla gelebildi. Ama defansımızda yaptığımız hatalar nedeniyle maçı kaybettik. Takımımın oyunundan gayet memnunum. Ama defans olarak yenilmek için elimizden geleni yaptık. Artık önümüze bakmamız lazım. Önümüzde zor maçlar var. Bu maçlarda aynı hataları yapmamamız için gerekli önlemleri almamız gerek" dedi.