BIST 10.254
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.394,06
HABER /  MAGAZİN

Churcill Nebahat Çehre'nin elbisesini yırttı

Nebahat Çehre İngiltere Başbakanı Winston Churcill ile başından geçen ilginç olayı anlattı...

Abone ol

Londra'da gerçekleşen Dünya Güzellik Yarışması'nda Türkiye'yi temsil eden Nebahat Çehre Başbakan Winston Churcill ile dans ettiiğini söyledi. Ünlü sanatçı, "Churcill ayağıyla elbiseme bastı, tüller yırtıldı" dedi

Aşk-ı Memnu dizisinin 'Firdevs Hanım'ı ünlü oyuncu Nebahat Çehre magazin müdürümüz Bilal Özcan'ın Kanaltürk'te pazar günleri yayınlanan 'Laf Aramızda' programına konuk oldu. Çehre çok çarpıcı açıklamalar yaptı. Ünlü sanatçı 15 yaşında Türkiye Güzeli seçildikten sonra, Dünya Güzellik Yarışması'na katılmak için İngiltere'nin başkenti Londra'ya gittiğini ve orada ilginç bir olay yaşadığını anlattı. Çehre güzeller için düzenlenen bir yemekte İngiltere eski Başbakanı dünyaca ünlü siyasetçi Winston Churcill'in kendisini dansa kaldırdığını söyledi.

Sevilen sanatçı şöyle konuştu: "Her sene yapılan dünya güzellik müsabakasını Dünya Güzeli dans ederek açardı. Biz güzeller, İngiliz ailelerinin masalarına dağılmış vaziyetteyiz. Churchill, toplu, bıyıklı bir insan. Ben de çok iyi bir İngiliz ailenin yanındayım. Güzelleri izliyordum sürekli.. Dansları bitti, bir müddet sonra Churchill gelip elini uzattı, "Miss Turkey" dedi, kalktım. Burdan da böyle tüller fışkıran bir elbise vardı üzerimde, o ara tülüme bastı dans ederken, tül yırtıldı."

Hemen bir takım insanların yanına geldiğini , kendisine yardım etmek istediğini anlatan Çehre sözlerini şöyle sürdürdü: "İngilizcem iyi değildi. 'Fine thank you' demekten başka bir şey bilmiyorum. "Elbiseyi bir telefonla hemen getirttiririz" demişler. Ben de "Problem yok" dedim. Onu bir sorun yaptılar. Hemen bir mağaza açtırıp bana elbise getirttiler."

Çehre, Chuchill'ın neden kendisini dansa kaldırdığı ile ilgili de şunları söyledi: "Atatürk'e hayran olduğu için. Çünkü orada o kadar güzeller vardı ki 70-80 tane. Yani küçücük bir çocuktum, beni bu şekilde onore
etmesi Atatürk'e olan hayranlığıydı. Hele o savaştan sonra Atatürk'e hayran olmamak mümkün değildi."

ARABAYLA TRENİN ÖNÜNÜ KESTİ

Nebahat Çehre 1967'de 'hayatımın aşkı' dediği ünlü sanatçı Yılmaz Güney ile evlendi. Birlikte olduğu sürece Güney'le çok mutlu günler geçirdiğini anlatan Çehre bir kavgalarından da bahsetti.

Eskişehir'e giderken Güney'in arabayla raylara çıkıp trenin önünü kestiğini söyleyen Çehre şöyle konuştu: O gün biraz tartıştık. Ondan habersiz kardeşim Tayyar'la teyzeme gidiyorduk Eskişehir'e. Onu duyduğu zaman arabayla yola çıkmış. Rayların üstünde treni durdurmaya çalıştı. Başardı da. Trenden aldı bizi.
'İstiyorsan teyzene ben götüreyim' dedi. Kırgınlıklar bitti."

BAŞIMDAKİ BARDAĞI VURUNCA KORKTUM

Çehre, Güney'in silah tutkusundan da bahsetti. Birlikte ava gittiklerini ve silah kullanmayı Güney'den öğrendiğini söyleyen Çehre, "Tüfeği çok güzel kullanırdı. Hatta dalgalı denize ampul atıp onu da vurabiliyorduk" dedi.

Başrol paylaştıkları bir filmde başına bardak konduğunu anlatan Çehre çok kortuğunu söyledi. Ünlü sanatçı şöyle konuştu: "Güney bardağın hizasını alttan almamaya çalışıyor. Üstten 2 kurşun geçti, üçüncüde bardak parçalandı. Elimde de onun tesbihi vardı. Ben başımdaki kırıntıları attım, onun için bir çığlık attım. Kelime-i Şahadet getirdim. Ondan sonra da heykel gibi kaldım. Çünkü en ufak hareketim benim ölümüme neden olabilir."