BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,65
ALTIN 2.409,24
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sahur sofrasına davetsiz misafir

Eyüp'te, yokuşa park edilen hafriyat kamyonu, freni boşalınca yokuş aşağı kayıp 4 otomobili sürükledi...

Abone ol

Eyüp'te, bir evin duvarına çarpan kamyonun son anda durması sonucu faciadan kıl payı dönüldü.

Olay saat 03.30 sıralarında, Güzeltepe Mahallesi Yunus Emre Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yokuş bir sokağa park edilen 34 ET 1889 plakalı hafriyat kamyonu, freninin boşalması üzerine kaymaya başladı.

Kamyon, park halindeki 4 otomobili sürükledi ardından cadde üstünde bulunan, Hulusi Karnabat'a ait eve çarparak durabildi. Otomobillere çarpan kamyonun hızının kesilmesi faciayı önledi. Kaza esnasında sahur yapmakta olan bina sakinleri kendilerini sokağa attı.

Gürültü üzerine mahalle sakinleri de sokağa döküldü. Kamyonun çarptığı otomobillerde büyük çaplı hasar meydana geldi. Kazada yaralanma ve can kaybı olmazken, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri kaza mahallinde çevre güvenliği aldılar.

Ev sahibi Hulusi Karnabat "Sahura kalkmıştık. Tam sofrayı kuruyorduk ki deprem oluyor sandık. Çok korktuk ama şükür ki ucuz atlattık" dedi. Kazanın meydana geldiği sırada yatağında uyumakta olduğunu anlatan Cenk Marnabat ise "Şiddetli bir ses geldi. Korkarak pencereyi açtım. Ancak korkum daha da arttı. Çünkü aracın direksiyonundan başka birşey gözükmüyordu" diye konuştu.

7 yıl öncede benzer bir kazanın meydana geldiğini anlatan mahalle sakinleri ise caddeye inen sokağın araç trafiğine kapatılması gerektiğini söylediler.

Kamyonun kime ait olduğu henüz belirlenemezken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.