BIST 10.046
DOLAR 32,25
EURO 34,64
ALTIN 2.412,15
HABER /  GÜNCEL

Öcalan topyekün seferberlik ilan etti!

Öcalan'ın yeni özerklik modeli Katalanlar oldu. Avukatları aracılığıyla BDP'lilere yeni ödevler verdi.

Abone ol

Öcalan İmralı'da özerklikle yatıp özerklikle kalkıyor. Terör örgütünün lideri Öcalan BDP'lilerden ibadet eder gibi özerklik üzerinde çalışmalarını istedi.

BOL BOL TARTIŞSINLAR

Özerklik projesi için seferberlik ilan ettiğini açıklayan bölücübaşı, haftalık olağan görüşmesinde avukatları aracılığıyla mesajlar verdi:

"Çok büyük tartışsınlar, gece gündüz ibadet eder gibi ekmek su kadar lazım olan bu demokratik özerklik projesi üzerinde çalışmalıdırlar. Belki bazen aç kalınabilir, az yenilip az içilebilir ama demokratik özerklik Kürtlere ekmek ve sudan daha önemlidir. Demokratik özerkliği bol bol tartışsınlar. Ben buna topyekün seferberlik diyorum."

Hukukçular ve siyasetçiler ne dedi?
BDP'nin "Demokratik Özerklik Projesi" olarak sunduğu model Ankara'da yeni bir tartışma başlattı. Siyasetçiler tepki gösterirken hukukçular ayrı bir devlet talebi olduğu görüşünde. Haberi okumak için TIKLAYIN 

KATALAN MODELİ

Avrupa'nın birçok özerklik modellerini gündeme getirmesiyle bilinen Öcalan, bu kez Katalan modelini önerdi. Demokratik Toplum Kongresi ve BDP'den özerklik projesini somutlaştırmasını isteyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Demokratik Özerklik konusunu Katalanlar da tartışıyor, Katalanlar zekidirler. Bu özerklik konusunda bir proje hazırlayıp sundular. İspanya Anayasa Mahkemesi de bu projeyi birkaç noktası hariç onayladı. Kalan noktaları da önümüzdeki dönemde muhtemelen kabul ederler. Halen tartışıyorlar."

GECE NİYE DIŞARI ÇIKTILAR?

Batman'da PKK mayınlarıyla ölen 4 kişi hakkında da konuşan Öcalan şahısların niçin gece dışarı çıktıklarının aydınlatılmasını istedi. BDP'nin bu olayı ortaya çıkarmamasını eleşiren Öcalan, tanınan şahıslara gece randevularına gitmemelerini önerdi...

DÖRTYOL SUİKAST

Dörtyol olayına da değinen Öcalan, 30-40 ayrı yerde povokason planlandığını savundu. Aydınlara yönelik suikastlerin olabileceğini iddia eden bölücübaşının hedefinde yine devlet içindeki odaklar vardı:

"Bu olaylar Maraş, Sivas olaylarına benziyor. Bu Dörtyol olayında üç yüz kişiyi öldürebilirlerdi. Bu Sivas katliamın Maraş katliamının eksik kalanının tamamlanmasıdır. Musa Anter'in öldürülmesi gibi aydın komploları gerçekleştirilebilir. Bunlar bir örtülü katliam denemesidir. Burada başarılı olunamadı. Sebebi AKP içindeki çelişkiler, MHP içindeki çelişkiler ve devlet içindeki çelişkiler ile ilgiliydi. Ve biraz da tesadüftü. Göze alamadılar. Devlet içinde bu olaylara karşı olan dürüst kimseler de var. Bu olayları burada ben de engellemek için elimden geleni yaptım, yapıyorum. Bu provakasyonlar akim kaldı."