BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Siz hangisini seçerdiniz?

Onu gözünüzden bile sakındınız. Sonra bir gün "o sizin değil" dediler. Ne yapardınız?

Abone ol

Suudi Arabistan'daki bir hastanede, doğum sırasında yanlış çocuğu aldıklarını öğrenince büyük dramla karşı karşıya kalan Funda-Yusuf Cüce çifti 4 yıl sonra gerçek çocukları Ali'yi bulunca müthiş bir sevince boğuldu.

Ancak aile bir diğer yandan da 4 yıldır öz çocukları gibi bakıp büyüttükleri Yakup'u Suudi aileye verme riskiyle karşı karşıya kaldı. Bir yanda, "Annem sensin, beni bırakma" diye ağlayan Yakup, öte yanda doğduğu günden itibaren gerçek ailesi yerine Suudi bir aileyi ailesi bilen Ali...

Filmlerde, dizilerde bile eşine ender rastlanabilecek bu açmazı şov dünyasının yıldızlarına sorduk. İşte, "Cüce ailesinin yerinde siz olsaydınız ne yapardınız?" sorusuna ünlülerin verdikleri yanıtlar:

Sibel Alaş 'Ben vermezdim'

"Akrabalık bağlarını oluşturan şey kan bağı değil yaşadıkları, paylaştıklarıdır. Bu nedenle ben kendi çocuğumu doğurmak yerine evlatlık aldım. Ailenin yerinde olsam kendi büyüttüğüm çocuğu vermezdim."

Burcu Kara 'Kendi çocuğum...'

"Bir anne baba için 4 yıl bakıp büyüttüğü bebeğin sonra kendilerinin çocuğu olmadığını öğrenmesi acı bir durum. Ama ben olsam kendi çocuğumu alırdım. Karşı aileyle de anlaşarak çocuğu görmeye devam ederdim."

Tamer Karadağlı 'Çocuğu verirdim'

"Ben o ailenin yerinde olsam dört yıldır baktıkları çocuğun ailesini bulur onlara verirdim. Ama 4 yıl bir çocuğa bakmış ve ona babalık yapmışsam onunla bağımı ve kontağımı hiç koparmazdım. Onu sürekli ziyaret ederim."

Ebru Şallı 'Çok zor bir karar'

"Sonuçta 4-5 yaşına kadar o çocuğu büyütmüşler anne babalık yapmışlar. Kendi çocukları olarak bilmişler. Ancak anne kendi öz evladını da ister. Allah korusun benim başıma gelse bilemiyorum çok zor bir karar."

Kerem Alışık 'Kardeş ilan ederim'

"En başta iki çocuğu birbirlerine kardeş ilan ederdim. İki ailenin akraba gibi olmasını isterdim. Çocukları da zaman zaman birbirlerimize vererek aile bağlarını, diyaloglarını kuvvetlendirirdim. İki taraf da istediğinde çocukları görebilirdi."

İclal Aydın 'Kim büyüttü ise çocuk onun'

"Büyüttüğüm çocuğu vermem. Öbür çocukla da görüşürüm, gelişimini takip ederim. Hatta verirlerse durumum iyiyse onu da alıp büyütürüm. Ama çocuğumu asla vermem. Düşünsenize 4 yıl bakıyorsunuz, büyütüyorsunuz birisi gelip bu sizin kızınız değil diyor. Kan bağım da olmasa o benim çocuğum. Ne anneler çocuk doğurup sahip çıkmıyor."

Emrah 'Ortak bir çözüm bulurduk'

Çocukların biri öz ailesi, diğeri büyüten aile. Hangisi haklı her kişiye göre değişir. Benim başıma gelse vermek istemem, ama öz çocuğuma da içim gider. Aileler arasında ortak bir çözüm bulunabilir.

Kaynak: Milliyet