BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.402,55
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sivas'ta berber ücretleri zamlandı

Berberler ve Kuaförler Odası Yönetim Kurulu, 2.5 yıl aradan sonra bay ve bayan kuaför ücretlerine zam yaptı.

Abone ol

Berberler ve Kuaförler Odası'nda basın toplantısı düzenleyen Oda Başkanı Ömer Şeker, elektrik, su, doğalgaz, dükkan kiraları, başta olmak üzere kullanılan eşyalara da defalarca zam yapılmasına rağmen, bu fiyatları müşteriye yansıtmadıklarını söyledi.

İki buçuk yıl aradan sonra ücretlere cüzi bir miktarda olsa zam yapma kararı aldıklarını dile getiren Şeker, "Bizler ülkemizin de içinde bulunduğu ekonomik krizi göz önünde bulundurarak bu güne kadar zam yapmamakta direndik ama artan dükkan giderlerimiz berber ve kuaför hizmetlerimizi zor durumda bırakmış ve artık zam yapmayı kaçınılmaz kılmıştır.

Bizde yönetim kurulu olarak hem üyelerimizi hem de vatandaşlarımızı düşünerek bay-bayan kuaför ücretlerine cüzi miktarda zam yaptık" dedi
Berber ve Kuaför esnafına seslenen oda başkanı Şeker, yasayla belirlenen ücret tarifelerine uymalarını, haksız rekabete yol açabilecek tavır ve davranışlardan uzak durmalarını isteyerek, müşteriye daha iyi hizmet vererek rekabet yapmalarını tavsiye etti.

Fiyat tarifelerinin uygulanması konusunda esnaflar kadar vatandaşlara da büyük görevler düştüğünü vurgulayan Şeker, "Tarifenin altında hizmet veren berber ve kuaförler salonlarını tercih etmeyin. Zira ucuz çalışan berber ve kuaförler, kullanılan araç gereç, malzeme ve hizmet kalitesi yönünden kendilerini yeterli görmemeleri sebebiyle tarifenin altında hizmet vermektedirler, hepimizin bildiği gibi kaliteli ürünlerle düşük fiyatlara hizmet sunmak mümkün değildir.

Sivas halkı her şeyin en iyi ve kalitelisine layıktır, kendilerine en iyi hizmeti vererek, kaliteli malzeme kullanan ve hijyen kurallarına uyan berber ve kuaför salonlarını tercih etmeleri gerektiği konusuna sağduyuyla yaklaşmalarını rica ediyorum" diye konuştu.