BIST 10.183
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.388,57
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Vatandaştan baz istasyonuna tepki!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Hamdibey mahallesi sakinleri, bir gecede kurulan baz istasyonuna sert tepki verdi.

Abone ol

Çoğunluğu roman vatandaş olan Hamdibey Mahallesi sakinleri, bir yıl kadar önce birincisi kurulan baz istasyonuna da tepki gösterdiklerini, ancak seslerini yetkililere duyuramadıklarından yakınırken, aynı noktaya bir gecede ikincisi dikilen baz istasyonunu firma yetkilileri kaldırmazlarsa, mahalleli olarak baz istasyonlarını kendi bildikleri yöntemlerle kendilerinin kaldıracaklarını belirerek, yetkilileri uyarıyorlar.

Önceki gün Ayvalık'ın Hamdibey Mahallesi sakinlerinin baz istasyonlarına tepkisi ilçe gündemine damgasını vurdu. Saat 18.30'da bir araya gelen çoluk, çocuk, kadın, kız ve mahallenin gençleri evlerinin üst tarafında iki GSM Operatörü şirketinin yaptırdığı baz istasyonlarına sert tepki gösterdi
“KANSER OLMAK İSTEMİYORUZ”

“Böyle hizmet istemiyoruz” ve “Kanser olmak istemiyoruz” sloganları ile baz istasyonlarının bulunduğu tepeye çıkan Hamdibey Mahallesi sakinleri, "Çocuklarımızın geleceği için baz istasyonunu istemiyoruz. Neden bu baz istasyonunu ilçe zenginlerinin bulunduğu mahallelere kurmuyorlar. Kenar mahalle insanı olduğumuz için bizim canımızın ve hayatımızın hiç mi önemi yok" diyerek tepki gösterdiler.

Bir yıl önce TV yansıtıcısı denilerek baz istasyonunu mahallelerinin tepesine kurduklarını belirten roman vatandaşlar, "Mahallemize kurulanın TV vericisi değil, baz istasyonu olduğunu çok çok sonradan anladık. Daha birincisini mahallemizden kaldırabilmek için mücadele verirken, bir gecede dikilen ikinci baz istasyonunu sabahın ilk ışıklarında karşımızda görünce şok yaşadık. Mahallemizde baz istasyonu istemiyoruz. Zaten yoksullukların pençesinde kalmış aileleriz. Günlük kazançlarımızla ancak günü kurtarabiliyoruz.
Çocuklarımızın yetiştiklerinde kanser hastalıklarından genç yaşta hayatlarını yitirmelerini istemiyoruz"
diyorlar.

Ayvalık Roman Kültürünü Koruma, Yaşatma ve Dayanışma Derneği'nin öncülüğünde bir araya gelen, mahalle sakinleri, mahallelerinin hemen üzerinde bulunan tepede konuşlandırılan baz istasyon direklerinin mahallenin sağlığını tehdit ettiğini kaydediyorlar.

“KİMSE YOK MU?” DİYE HAYKIRDILAR

Çelik, "Bizlerde depremler olduğunda, Akut ve depremzedeleri altında kalmış oldukları dev kütlelerin altında ararken haykırdıkları ,"Kimse Yok mu?" sözünü bizde yetkililerimize haykırıyoruz."dedi. Çelik ve kalabalık roman vatandaşlarının aynı anda "Kimse Yok mu?"
sözünü haykırmaları ise ilginç görüntüleri beraberinde getirdi.

Ayvalık Hamdibey Mahallesi sakinlerinden bazı kadınlar ve yaşlı insanların görüşleri alınırken, bu vatandaşların "Eğer yasal yollardan bu baz istasyonları kaldırılmazsa, biz bu baz istasyonlarını kendi imkanlarımızla kaldırmasını da biliriz" diye konuşmaları dikkat çekti.

Mahallelerindeki baz istasyonu konusunda kalabalık bir gurup olarak toplanıp, tepki gösteren mahalle sakinleri, GSM Operatörlerinin baz istasyonunu kurarken, inşaattan çıkan molozları da ağaçların etrafına dökerek, böylelikle ormanlık arazideki ağaçlara zarar verdiklerini belirterek, "Sadece çocuklarımızın sağlığını değil, bu ağaçları tahrip ederek ciğerlerimize de zarar veriyorlar" şeklindeki konuşmaları ise dikkatlerden kaçmadı.