BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yabancı girişimcilerden Adana'ya çıkarma

Adana’da bulunan katılımcılardan Kırgızistanlı Tekstilci Şarbat Bermagambet, Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'ne öğrenci göndermek istediklerini söyledi.

Abone ol

Türk Tekstil Vakfı Adana METEM beş farklı ülkeden 70 işadamını ağırladı. AGİD’in misafiri yabancı konuklar Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikaları da gezerek bilgi alışverişinde bulundu.

Kazakistan, Kırgızistan, Bangladeş, Kamerun ve Kongo temsilcilerinin de bulunduğu tekstil sektörüne ilgi duyan bir grup misafir de METEM’i gezme fırsatı buldu.

METEM’in imkanlarının mükemmel olduğunu belirten konuklar, eğitimlerini bu okulda tamamlayan kursiyer ve öğrencilerin sektöre yapacağı olumlu katkılara dikkat çektiler. Fırsat verilmesi halinde kendi ülkelerinden öğrenci göndermek istediklerini belirten Kırgızistanlı İş Kadını Şarbat Bermagambet de Adana’nın böyle bir okula sahip olmasından dolayı çok şanslı olduğunu söyledi.

Bermagambet, “METEM, Türk Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıkladığı okul listesinde yok. Keşke olsaydı da biz de Kırgızistan’dan buraya öğrenci gönderebilseydik. Tekstil sektöründe bizim de yetişmiş elemana ihtiyacımız var. Kırgızistan’a döndüğümüzde ilk işim ülkemiz yetkilileriyle görüşüp böyle bir okula sahip olmak için çalışmalar başlatmalarını istemek olacak” şeklinde konuştu.