BIST 10.547
DOLAR 32,28
EURO 35,04
ALTIN 2.480,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bakırköy'de Bahar Şenliği coşkusu

Bakırköy Kaymakamlığı ve Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin birlikte düzenlediği, Bahar Şenliği’nde hastalar doyasıya eğlenip moral buldu.

Abone ol

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde geçmiş yıllarda “Deli Bayramı” olarak kutlanan ve son üç yıldır da hastanenin kendi bünyesinde yaptığı Bahar Şenliği Bakırköy Kaymakamlığı’nın girişimiyle ilçe geneline yaygınlaştırıldı.

Hastaların rehabilite edilmesi amacıyla düzenlenen bahar şenliği 3 - 4 Haziran’da hastanenin bahçesinde yapıldı.

Şenliğe Bakırköy Kaymakamı Dursun Ali Şahin, Başhekim Doç Dr Erhan Kurt, Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Bahar Sunman, İstanbul Kültür Başkenti Eğitim Platformu Başkanı Gazi Selçuk, Bakırköy İşadamları Derneği yöneticileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, doktorlar, hastane personeli ve hastalar katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın coşkulu konseriyle başlayan etkinlikte konuşan Bakırköy Kaymakamı Dursun Ali Şahin, uzun yıllar önce hastane bahçesinde kutlanan bayramın tekrar canlandırılması ve Bakırköylülerle buluşturulması için Kaymakamlık olarak şenliği desteklediklerini söyledi.

Başhekim Doç Dr. Erhan Kurt da dört yıldır hastane için den organize eden şenliğin hastalara büyük bir moral kaynağı olduğunu belirterek, “Biz onlar için varız, onlar burada olmasaydı biz de buralarda olamazdık” dedi. Başhekim Kurt, geniş bir araziye sahip olan hastanenin Yıldız Parkı ve Emirgan Korusu gibi prestijli bir bahçe haline getirilmesi için Bakırköy Belediyesi’nden destek istedi. Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Bahar Sunman da Hastane’nin çevre düzenlemesi için gerekli desteği vereceğini ifade etti.

Konuşmaların ardında Kaymakam Şahin, Başhekim Kurt ve Başkan Yardımcısı Sunman hastane içinde düzenlenen yarışmalar da dereceye giren hastane personeli ve hastalara ödüllerini verdi. Ayrıca Kaymakam Şahin, sponsor firmalara katkılarından dolayı plaket takdim etti.

İBB Mehter Takımının söylediği marşlara tempo tutan hastalar, Yaşar Morpınar’ın hastalardan oluşturduğu RSS ritim grubunun gösterisi şenliğe katılan herkesi coşturdu. Tel canbazı ve sihirbazlık gösterilerini büyük ilgi gördüğü şenlikte kronik servislerde yatan hastaların sunduğu gösteriler, izleyenleri hem duygulandırdı hem de sevindirdi. Birbirinden renkli gösterilerin yapıldığı şenlikte Anadolu Folk Derneği orkestrası verdiği konserle dinleyenlerin ruhunu okşadı.

Gündüz Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin alanda düzenlediği kermeste hastaların yaptığı el sanatları ürünleri davetlilerin büyük ilgisini gördü. Katre Kadın Emeği Derneği de hastalara resim terapisi yaptırdı. İki gün boyunca şenlik alanında kurulan stantlarda sponsor firmalar hastane personeli ve hastalara ikramlarda bulundu.