BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

SP'lilerden başkana vuvuzelalı protesto

Güney Afrika'da oynanan 2010 Dünya Kupası maçlarında futbolseverlerin şikayetçi olduğu Afrika'nın yerel çalgısı Vuvuzela Türkiye'de protesto malzemesi oldu.

Abone ol

Afrika'nın yerel çalgısı vuvuzela Türkiye'de protesto malzemesi oldu.

Dayanılmaz sesiyle geçici sağırlığa bile neden olan vuvuzela bu sefer Bursa sokaklarında yankılandı.

Habertürk'ün haberine göre, Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde Kaplıkaya Cazibe Merkezi'nin inşaatının yavaş ilerlemesinden şikayetçi olan Saadet Partili bir grup genç inşaat önünde İlçe belediye başkanını vuvuzela ile protesto etti. Grup dün ve bugün PKK saldırılarında şehit olan güvenlik güçleri için önce dua etti. Ardından da vuvuzela çaldı.

Saadet Partisi Yıldırım ilçe Başkanı Ali Mollasalih ve arkadaşları, ellerine aldıkları vuvuzelalarla Kaplıkaya Cazibe Merkezi inşaatına geldi. Kaplıkaya Cazibe Merkezi'nin son durumunu yerinde gözlememek için inşaata gelen grup, "Vuvuzelamı kaptım geldim" konulu basın açıklamasını okudu. Parti İlçe Başkanı Ali Mollasalih, Kaplıkaya Cazibe Merkezi inşaatının aradan 5 yıl geçmesine rağmen bitirilemediğini, Yıldırım Belediyesi'nin konuyla ilgili kamuoyunu bilgilendirmesi gerektiğini söyledi.
VUVUZELALARI BELEDİYE ÖNÜNDE ÜFLEYECEĞİZ

Yıldırım Belediyesi'nin internet sitesinde Kaplıkaya Cazibe Merkezi'nin tanıtım filmini izlemek istemediklerini belirten Mollasalih, "Sesimizi yükseltiyoruz, vuvuzelalarımıza sözü vermeden önce Sayın Özgen Keskin'e yönelttiğimiz soruların cevaplarını Yıldırım halkı adına beklediğimizi ifade ediyoruz" dedi. Bu eylemin birinci üfleme olduğunu belirten Mollasalih, "Cevap gelmese ikinci vuvuzela sesini Yıldırım Belediyesi'nin önünden yükselteceğiz" dedi. Basın açıklamasının ardından grup vuvuzelaları üfledi. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı eylemde, vuvuzelalar bitmeyen inşaata doğru üflendi.