BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,80
ALTIN 2.398,61
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Aytaç Durak'ın şeref duyduğu dava

Aytaç Durak, belediye meclisinde dinlettiği kasette adı geçtiği iddia edilen Mehmet Esendir'in, kendisini dava etmesini memnuniyetle karşıladığını açıkladı.

Abone ol

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 260 bin dolarlık rüşvet kasetini dinlettikten sonra Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunan Aytaç Durak, kasette adı geçtiği iddia edilen meclis üyesi Mehmet Esendemir'in kendisi hakkında "Gizliliği ihlal ve şantaj" davası açmasıyla ilgili olarak, "Bu dava benim için bir şereftir" dedi.

Durak, yaptığı açıklamada, rüşveti ihbar edenin kendisi olduğunu hatırlatarak, "260 bin dolar rüşvet pazarlığı yapan belediye meclis üyesi rahatsız olmuş ki, açıkladığım kasetten dolayı beni dava etmiş. Tabiri caizse yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali gibi, dava edildim. Devletin omurgasını çürüten rüşvet illeti ile ilgili her zeminde ve her zaman mücadele edeceğim. Allah'a şükürler olsun ki ben rüşvetten yargılanmıyorum. Allah korusun, ya tersi olsaydı? Rüşveti ortaya çıkardığımdan dolayı yargılanmam benim için bir şereftir" diye konuştu. Aytaç Durak, rüşvet kasetinin ortaya çıkarmasından sonra kendisinin görevden alınma sürecinin hızlandığını da sözlerine ekledi.

Bilindiği üzere, Mehmet Esendemir'in yaptığı şikayet üzerine Adana 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde Aytaç Durak ve kaseti kaydettiği iddia edilen Arzu Yeniçeri hakkında 5 yıl hapis istemi ile "Gizliliği ihlal ve şantaj" suçlamasıyla dava açılmıştı. İlk duruşma 19 Ekim 2010 tarihinde yapılacak.