BIST 10.188
DOLAR 32,37
EURO 34,66
ALTIN 2.381,92
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Samsun'da öpücük davasında tahliye

Lise öğrencisi kızı sokak ortasında öpmek istediği iddiasıyla tutuklanan genç, kızın ailesinin şikayetçi olmaması üzerine tahliye oldu.

Abone ol

Samsun'da okuldan evine dönen lise öğrencisi kızı sokak ortasında öpmek istediği iddiasıyla tutuklanan genç, kızın ailesinin şikayetçi olmaması üzerine tahliye oldu.

İlkadım ilçesi Kışla Mahallesi'nde 1.5 ay önce okul çıkışı evine giden lise öğrencisi B.Y. (15) adlı kızın yolunu kesip, sevdiğini söyleyerek öpmek istediği iddiasıyla tutuklanan Turgay B.'nin (20) Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı.

Olay sonrası Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çocuk Psikiyatri Bölümü'ne sevk edilen liseli kızın olay nedeniyle ruhsal dengesinin bozulduğu rapor edildi. "Mağdurun ruh ve beden sağlığını bozacak şekilde çocuğa cinsel istismar ve çocuğun basit cinsel
istismarı" suçlarından bugün hakim karşısına çıkan Turgay B., kendini savunarak suçlamaları kabul etmedi. Turgay B., "B.Y. ile 5 aydır ilişkimiz vardı. Arada okula gidip gelirken yanında yürüyordum. Olay günü aramızda tartışma oldu. Bu yüzden bana suç atılıyor. Kesinlikle 5 ay içersinde kendisini ne öptüm ne de elle bir tacizde bulundum. Suçsuzum" dedi.

Liseli B.Y. ise, "Okula giderken sürekli beni takip ediyor, yanımda konuşuyordu. 5 aydır peşimden ayrılmıyordu. Benimle arkadaş olmak istiyordu, ancak ben kabul etmiyordum. Olay günü beni öpmek istedi. Şikayetçi değilim" diye konuştu.
B.Y.'nin annesi N.İ. (37) ise, Turgay B.'nin ailesinin gelip kendilerinden özür dilediğini ve bu yüzden şikayetçi olmadıklarını ifade etti. Mahkeme heyeti Turgay B.'nin tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verirken, B.Y.'nin beden ve ruh sağlığının olaydan etkilenip etkilenmediğinin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesini kararlaştırdı. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.