BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.326,06
HABER /  SPOR

Sivassporda gözler golcülerde

Ligde yarın sahasında Fenerbahçe'yi konuk edecek Sivasspor'da, gözler golcülere çevrildi.

Abone ol

Ligde yarın sahasında Fenerbahçe'yi konuk edecek Sivasspor'da, gözler golcülere çevrildi.

Ligin flaş takımlarından Sivasspor, yarın Sivas 4 Eylül Stadı'nda saat 20.00'da Fenerbahçe'yi konuk edecek. Sonucu spor kamuoyu tarafından merakla beklenen maçı, Bünyamin Gezer yönetecek. Gezer'in yardımcılıklarını Cem Satman ve Erhan Sönmez'in yapacağı maçta, Özgüç Türkalp dördüncü hakem olarak görev yapacak.

Bu sezon oynadığı 4 lig maçında 2 galibiyet, 2 beraberlik elde eden Sivasspor ile iç sahada 2 galibiyet elde edip, deplasmanda 2 mağlubiyet alan Fenerbahçe'nin mücadelesine, Sivas'ın yanı sıra çevre illerden de futbolseverlerin ilgi göstermesi bekleniyor.

GÖZLER GOLCÜLERDE

Ligde bugüne dek 4 kez yenilip, 2 kez berabere kaldığı Fenerbahçe karşısında yarın ilk galibiyetine imza atmayı hedefleyen Sivasspor'da, zorlu maç öncesinde gözler golcüler Mehmet Yıldız, Herve Germain Tum, Musa Aydın ve Pini Felix Balili'ye çevrildi.

Bu sezon ilk 4 haftada Kocaelispor, Bursaspor ve Eskişehirspor maçlarında 1'er kez fileleri havalandıran Mehmet Yıldız, Sivasspor'un yarın ki maçta en büyük kozu olacak.

Mehmet'in yanı sıra, bu sezon Bursaspor ve Eskişehirspor maçlarında 1'er gole imza atan Musa Aydın ve Bursaspor karşılaşmasında 1 gol atan Tum ile bu sezon şu ana kadar gol sevinci yaşayamayan Balili, Sivasspor'un Fenerbahçe karşısındaki en etkili silahları olacak.

Teknik direktör Bülent Uygun'un bu 4 golcüden 3'ünü ilk onbirde oynatması, birini ise yedekler arasında bırakması bekleniyor. Mehmet ve Musa'nın ilk onbirde oynamasına kesin gözüyle bakılırken, Tum ve Balili'den birini ilk onbirde sahaya süreceği düşünülüyor.

İç saha maçlarında Tum'u ilk onbirde sahaya süren, hızı nedeniyle kontra ataklarda etkili olan Balili'yi ise deplasmanlarda ilk onbirde oynatan Bülent Uygun'un, yarın bu ikiliden hangisini tercih edeceği merakla bekleniyor. Uygun'un hızı nedeniyle yarın Balili'ye ilk onbirde şans vereceği belirtiliyor.

SİVASSPOR'DA 4 EKSİK

Bu arada, Sivasspor'da zorlu maç öncesinde Mohammed Ali Kurtuluş, Onur Tuncer ve kaleci Volkan Ünlü'nün sakatlıkları sürüyor. Bu oyuncuların yanı sıra sakatlıktan yeni kurtulan Hayrettin Yerlikaya'nın durumu da yarın netlik kazanacak.

Abdurrahman Dereli'nin kırmızı kart cezalısı olması nedeniyle Uygun'un sağ bekte hangi futbolcuya şans vereceği de merak ediliyor. Uygun'un yarın ki maçta ''Petkoviç, Diallo, Murat Sözgelmez (Bilica), Faruk (Hayrettin), Sylla, Sezer, İbrahim, Musa, Sergio, Balili (Tum), Mehmet Yıldız'' onbirine şans vermesi bekleniyor.