BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Katilin kimliği şoke etti

Beyoğlu'nda tüyler ürperten cinayetin faili yakalandı. Katilin kimliği çevre sakinlerinin yaşadığı şoku bir kat daha artırdı.

Abone ol Kılıç ailesi kahroldu. 2 ay önce 14 yaşındaki Gizem'i öldüren katili öğrendiklerinde şok oldular. Çünkü o kişi aynı binada oturan komşusundan başkası değildi. Vahşi cinayeti işleyen kişinin ortağı da teyzesi çıktı.

11 ŞÜPHELİ KONUŞTURULDU

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Sütlüce Mahallesi Bayrak Sokak'taki 4 katlı bir binada oturan Gizem Kılıç'ın, 26 Temmuz 2008 tarihinde çöp atmak için evden çıktıktan bir gün sonra aynı binanın çatı aralığında boğazı kesilerek ve çeşitli yerlerinden bıçaklanarak öldürülmüş olarak bulunmasına ilişkin başlattığı çalışma kapsamında, 11 kişiyi bilgisine başvurmak için şubeye getirdi.

SUÇ ALETİYLE YAKALANDI

Şüpheliyi teşhis edebileceği ya da konu hakkında bilgisi olabileceği düşünülerek Cinayet Büro Amirliği'ne getirilen bu kişilerin verdiği bilgilerden faydalanılarak, Kılıç ailesinin oturduğu binaya yakın bir eve düzenlenen operasyonda, Gizem Kılıç'ı öldürdüğü belirtilen Ahsen S. (22) olayda kullandığı bıçakla gözaltına alındı.

TEYZESİNİN DAİRESİNDE

Şubeye getirilen S'nin, zaman zaman Kılıç ailesinin bulunduğu binanın en üst katında oturan teyzesinin dairesine geldiği ve ilk ifadesinde de olay öncesi apartmanda gördüğü Gizem Kılıç'ı yanına çağırarak öldürdüğünü itiraf ettiği bildirildi.

Ahsen S'nin yakalandığını duyarak şubeye gelen Gizem Kılıç'ın annesi Aysel Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

'BURADA BİR ŞEY YOK' DİYORLARDI

''Katil komşumuz çıktı. Kızımın kaybolmasının ardından sürekli eve gelip bize bulunup bulunmadığını soruyordu. Kızımın kaybolmasının ardından cesedinin bulunduğu çatı aralığına çıkıp kendisini aramak istedim, ama 4. katta oturan teyzesinin yanına gelen şüpheli Ahsen S. ve teyzesi 'Burada bir şey yok' diyerek bana izin vermediler. Hepsinden şikayetçiyim.''

Polis yetkilileri, Ahsen S'nin sorgusunun sürdüğünü, diğer kişilerin ise ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılacağını bildirdiler.