BIST 9.461
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.494,67
HABER /  GÜNCEL

Şırnak'ta teröristlerle çatışma çıktı! Kahreden haber geldi: 3 asker şehit oldu

ŞIRNAK'ta Bestler Dereler bölgesinde arazi araması esnasında teröristlerle çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu. Çatışmada 3 teröristin de etkisiz hale getirildiği paylaşıldı. Öte yandan şehit askerlerin kimlikleri belli oldu. (Jandarma komando Özcan İlhan, Uzman Çavuş Bayram Doğan, Jandarma Uzman Çavuş Serkan Ölmez)

Abone ol

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Şırnak Jandarma Bölge Komutanlığı ve Şırnak İl Jandarma Komutanlığı sevk ve idaresinde Bestler Dereler bölgesinde J-SİHA, Atak taarruz helikopterleri ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı destekli, jandarma özel harekat (JÖH), jandarma komando ve güvenlik korucularının katıldığı istihbarata dayalı nokta operasyonunda dün 1 teröristin silahıyla etkisiz hale getirildiği hatırlatıldı.

Devam eden operasyon kapsamında, bugün arazi araması sırasında mağarada sıkıştırılan bir grup terörist ile sıcak temas sağlandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Çıkan silahlı çatışma sonucunda, 2 terörist daha silahıyla birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Operasyonda toplam 3 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Operasyonda 2 jandarma personelimiz şehit olmuş, 1 güvenlik korucumuz ve 1 jandarma personelimiz ağır yaralanmıştır. Şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, yaralı personelimize acil şifalar diliyoruz. Bölgede operasyonlara devam edilmektedir."

Bakan Soylu 3 askerin şehit olduğunu duyurdu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 1 askerin daha şehit düştüğünü şu sözlerle duyurdu:

"Bugün Şırnak'ta teröristlerle mücadele eden dün bir teröristi etkisiz hale getiren bugün de iki teröristi etkisiz hale getiren ve mağaraya giden maalesef üç kahraman evladımız şehit oldu. Allah Allah rahmet eylesin. Mücadele teröristlerin kökünü kurutana kadar şurada 80 terörist kaldı. Onların kökünü kurutana kadar bu Türkiye içerisinde adım adım her yerde devam edecek."

Mersinli şehidin acı haberi ailesine ulaştı

Şehitlerden evli ve 2 çocuk babası Jandarma Uzman Çavuş Serkan Ölmez'in Mersinli olduğu öğrenildi. Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı kırsal alandaki Ulaş Mahallesi'nde bulunan baba evine şehidin acı haberi ulaştı. İlçe Kaymakamı Kadir Sertel Otçu ve Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, askeri yetkililer ile birlikte şehidin haberini baba Mehmet, anne Elife Ölmez ve aile bireyleriyle paylaştı. Sağlık ekiplerinin hazır beklediği evde acı haber sonrası çevreye Türk bayrakları asıldı. Şehidin yarın düzenlenecek törenle son yolculuğuna uğurlanacağı belirtildi.

Mersin gibi Tokat'a da şehit ateşi düştü

26 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Bayram Doğan’ın şehadet haberi, Tokat'ın Turhal ilçesine bağlı Çayıraltı köyünde oturan ailesine ulaştı. Necati ve Havva Doğan çiftinin 5 çocuğundan dördüncüsü ve bekar olan Doğan'ın ailesine acı haberi, askeri yetkililer verdi. Ailesi ve yakınları büyük üzüntü yaşarken, çok sayıda kişi de taziye için şehidin evine akın etti.

Acı haberi eşine verildi, 1 yıl önce evlenmişler

Operasyonda şehit düşen askerlerden jandarma komando Özcan İlhan'ın Aydın'ın Karacasu ilçesinde bulunan eşi Esra İlhan'a acı haber ulaştırıldı. İlçe Kaymakamı Hatice Gamze Kuran ve askeri erkan tarafından ulaştırılan haber sonrası ailenin evine Türk bayrağı asıldı. Bir yıl önce hayatlarını birleştirdikleri bilgisine ulaşan Şehit Özcan İlhan ve Esra İlhan'dan geriye mutlu anlarında çekildikleri fotoğrafları kaldı.