BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Silvan caddeleri Hindistan'ı aratmıyor

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, başıboş dolaşan inekler ilçenin imajını olumsuz yönde etkilerken kentteki trafiği de tehlikeye düşürüyor.

Abone ol

Silvan ilçesinin şehir girişi olan Karabehlülbey Caddesi üzerinde gezen başıboş inekler yüzünden caddeden geçen birçok vatandaşın aklına, "Burası Hindistan mı" sorusu geliyor.

Nüfusu 100 bine yaklaşan ve bölgede dini, turistik ve kültürel açıdan en önemli yerlerden bir tanesi olan Silvan'ın bu çirkin görüntüden bir an önce kurtarılmasını isteyen vatandaşlar, "Yaz aylarında da tatil yapmak için birçok ülkeden turist ülkemize, memleketimiz olan Silvan'a geliyor. Ancak kente girdiklerinde onları yol ortasında başıboş ineklerle karşılaşıyoruz. Silvan tarihi ve turizmi açısından Güneydoğu Bölgesi'nin en eski kentidir. Avrupa'ya gittiğimizde ilçemizi bu yönleri ile anlatıyoruz ancak kentimizde başı boş dolaşan hayvanları görünce orada bulunan arkadaşlarımızı buraya davet edemiyoruz" dedi.

İlçenin en işlek caddesi olan Gazi Caddesi üzerinde bulunan Hükümet Konağı, Silvan-Batman, Silvan-Diyarbakır, Azizoğlu ve Karabehlülbey Caddelerinde başı boş inekler trafiğin aksamına neden olurken, başıboş hayvanlar ahır veya yeşil alanlarda beslenmeleri gerekirken çöplerin de sağa sola yayılmasına yol açıyor.