BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,85
ALTIN 2.393,15
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gaziantep şehidini dualarla uğurladı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde şehit olan Gaziantepli er Mahmut Yalçındağ için düzenlenen törende gözyaşları sel olurken, binlerce kişi teröre lanet okudu.

Abone ol

Şehit Mahmut Yalçındağ'ın Onur Mahallesi'ndeki evinin önüne götürülen cenaze, daha sonra tören için Ulu Cami'ye getirildi.

Baba Cemal ve anne Fethiye Yalçındağ ile yakınları Türk Bayraklı tabuta sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Sinir krizleri geçiren şehit erin ailesi ve yakınları güçlükle tabut başından alındı. Anne Fethiye Yalçındağ, ağıtlar yaktığı törende, "Teröristlerin Allah belasını versin. Elleri kırılsın, ciğerleri dökülsün" dedi.

Ulu Cami'deki törene şehit erin ailesi ve yakınları ile AK Parti milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu ve Mehmet Sarı, Vali Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şendoğan Karakuş, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci ile mülki ve askeri erkan ile vatandaşlar katıldı. Vali Süleyman Kamçı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şendoğan Karakuş, şehit ailesine taziyede bulunarak, yakınlarına başsağlığı diledi. Tuğgeneral Şendoğan Karakuş, şehit erin gözyaşlarına boğulan küçük kardeşi Mehmet'e sarılarak onu teselli etmeye çalıştı.

Şehit er Mahmut Yalçındağ'ın cenazesi, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından top arabasına konularak Yeşilkent Mezarlığı'na götürüldü. Şehit babası Cemal Yalçındağ, oğlunu son yolculuğuna asker selamı ile yolladı.

Şehit erin naşının götürülüşü sırasında ise binlerce vatandaş ellerinde Türk Bayrağı ile terör örgütü aleyhine sloganlar attı.