BIST 11.067
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.501,97
HABER /  POLİTİKA

Memur maaşında istatistiksel oyun

CHP'li milletvekili memur maaşlarının istatistiki oyunlarla enfelasyonun altında tutulduğunu iddia etti.

Abone ol

CHP İstanbul Milletvekili Esfender Korkmaz, memur maaşlarının ''istatistiki oyunlarla'' enflasyonun altında tutulduğunu iddia etti.

TBMM Genel Kurulu'nda söz alan Korkmaz, memur maaşlarına yılın ilk 6 ayında yüzde 2,5 zam yapıldığını, 6 aylık TÜFE farkı olan yüzde 1,06'ının maaşlara yansıtıldığını anımsattı.

Memur maaşları her ay ödendiği için enflasyon hesabının yıllık enflasyona göre değil 12 aylık ortalamamalara göre verilmesi gerektiğini iddia eden Korkmaz, ''Haziran ayı sonunda 12 aylık ortalamalara göre TÜFE oranı 7.41'dir. Memur maaşındaki artış bu orana göre verilmeliydi. Yani, yüzde 1.06 yerine yüzde 4.8 artış olmalıydı'' görüşünü dile getirdi.

Türkiye'nin bu yıl yüzde 6 büyüyeceğinin söylendiğini ifade eden Korkmaz, ''Memur ve işçinin bunda katkısı yok mu? Neden refahtan pay verilmiyor? 2010 yılı için memur maaşına enflasyon artı büyüme, yani en az yüzde 14 zam yapılmalıdır'' diye konuştu.

MHP'DEN VALİ'NİN AÇIKLAMALARINA TEPKİ

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, ''Aydın Valisi'nin kamu gücünü zulüm olarak kullandığını'' öne sürdü. Valinin ''AKP hükümeti gelmiş geçmiş Cumhuriyet hükümetleri içinde en iyi hükümettir'' dediğini savunan Uzunırmak, ''mahkeme kararlarını da hiçe saydığını'' iddia etti. Uzunırmak, valinin ''iki özürlü çocuğu olan bir kadın doktoru ilin bir tarafından diğerine sürdüğünü, doktorun intihar ettiği'' iddiasında bulundu.