BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bingöl'de yaz futbol okulu açıldı

Bingöl Belediyesi Gençlik Merkezi bünyesinde, Yaz Futbol Spor Okulu açılışı yapıldı.

Abone ol

Bingöl Belediye Başkanlığı'na ait sentetik sahada açılan Yaz Futbol Spor Okulu'nda 10-14 yaş arasındaki 270 öğrenci, 4 futbol altyapı antrenörü gözetiminde çalışmalarına başladı.

Belediye Başkanı Serdar Atalay tarafından kurdelesi kesilen okul açılışına Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Yunus Bulmuş, Belediye Başkan yardımcıları Ali Sezgin ve Burhan Arıkız, Bingöl Belediyesi Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor komisyonu üyeleri, Belediye Gençlik Merkezi Müdürü Veysi Zengin ve vatandaşlar katıldı.

Yaz Futbol Spor Okulu'nun bütün gençlere hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanı Serdar Atalay, gençlerin yaz aylarında hem vakitlerini değerlendireceği hem de sağlıklı bir bedene ulaşma adına yaz spor okulunun çok faydalı olacağına inandığını ifade etti.

Başkan Atalay, "Bingölspor'un gelişimine katkı olunması ve gençlerimizin yeteneklerini sergilemesini amaçlayan yaz futbol okulunun, ilimiz için faydalı çalışmaları hayata geçireceğine inanıyorum" dedi.

Bingöl Belediyesi'nin geçen yıl başlattığı uygulamanın bu yıl ikincisinin düzenlendiğini söyleyen Başkan Atalay, öğrenci sayısının her yıl arttığını kaydetti. Başkan Atalay, "Şuanda 270 öğrenci var. Ancak kayıtları açık tutturuyoruz, kısa bir süre sonra öğrenci sayısı 300-400'ü bulacak sanırım. Şuanda bu gençlerimiz haftanın belirli günleri 4 profesyonel hoca nezaretinde eğitim alıyorlar. Bu aynı zamanda bizim profesyonel takımımızın yani Bingölspor'un altyapısını oluşturacak. İnşallah buradan yetişecek çocuklarımızla yıl içerisinde sürekli altyapıdan eleman ihtiyacını da gidermiş olacağız ve böylelikle A takımının kadrosunu da güçlendirmiş olacağız" şeklinde konuştu.