BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Devlet 25 haftalık bebek için seferber oldu

Kilis Devlet Hastanesi'nde 25 haftalık olarak dünyaya gelen Damlıca Bebek Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçak ile Ankara'ya sevk edildi.

Abone ol

Kilis Devlet Hastanesi'nde 25 haftalık olarak dünyaya gelen Damlıca Bebek Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçak ile Ankara Dr. Sami Ulus Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Antalya Belekte yaşayan ve yakınlarını ziyaret amacıyla Kilis'te bulunan Köksal ve Özlem Damlıca çiftinin önceki gün Kilis Devlet Hastanesinde bir erkek bebekleri dünyaya geldi.

6 aylık hamile olan Özlem Damlıca'nın sancılarının başlaması üzerine yakınları tarafından devlet hastanesine getirildi Burada muayenesini yapan Kadın Doğum Uzmanı Dr. Ali Özcan tarafından doğumun başladığı ve erken doğum olacağı anlaşılınca Özlem Damlıca doğumhaneye alındıktan sonra saat 19.30'da 25 haftalık, 900 gram ağırlığında
Damlıca bebeği dünyaya getirdi.

Yeni doğan yoğun bakım ünitesine alınan ve solunum cihazına bağlanan bebek, burada görevli hemşireler ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr Cevdet Yılmaz'ın yoğun çabaları ile yaşama tutundu.

Bu arada 112 Komuta Kontrol Merkezi tarafından bebeğe 3. basamak yeni doğan yoğun bakım ünitelerinden yer bulunmaya çalışıldı, bölge illerinde yer bulunamayınca Ankara 112 ile temas kuruldu.

Dün akşam saatlerinde Ankara Dr.Sami Ulus Eğitim Araştırma Hastanesinde Damlıca bebeğe yer ayarlandı ve Sağlık Bakanlığı'na ait
ambulans uçak gece saat 23.45 sularında Gaziantep Havalimanı'na geldi.

Zamana karşı yarışan ve Damlıca bebeğin yaşaması için yoğun çaba gösteren Dr.Cevdet Yıldırım ve Kilis 112 Ambulans Ekibi bebeği Kilis Devlet Hastanesi'nden alınarak Gaziantep Havalimanı'nda bekleyen ambulans uçağa yetiştirdi.

Damlıca bebek saat 02.00 sularında sorunsuz olarak Dr.Sami Ulus hastanesine teslim edildi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Turgay Happani, yaptığı açıklamada, Damcıca bebeğin yaşatılması için tüm imkanları seferber eden Sağlık personeline teşekkür ettiğini söyledi.