BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sokak hayvanları için seferber oldular

'Onlar için evinizin önüne bir kap su, bir kap mama bırakmayı unutmayın' sloganıyla sokak hayvanları için seferberlik başlattılar.

Abone ol

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) tarafından "Onlar için evinizin önüne bir kap su, bir kap mama bırakmayı unutmayın" sloganıyla Türkiye genelinde başlatılan kampanyayla birlikte sokak köpeklerine sahip çıkılması hedefleniyor.

Pitbull cinsi köpeklerle ilgili alınan kararların ardından sokaktaki tüm köpeklerin aynı şekilde değerlendirilmemesi, kamuoyunun bu konuda duyarlı davranması konusunda ÇETKODER tarafından başlatılan kampanyayla birlikte sokak hayvanları için su ve yiyecek çalışması başlatıldığı, çalışmaların amacına ulaşabilmesi adına da derneğin 64 ilde yer alan temsilcilikleri aracılığıyla da afiş yapıştırma ve broşür dağıtıldığı bildirildi.

Halkın sokak hayvanları konusunda bilinçlendirilerek, doğal hayatın korunması adına yürütülen kampanyayla ilgili olarak açıklamalarda bulunan ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, ortaya konulan çalışmaların da başta hayvan severler olmak üzere kamuoyundan yoğun ilgi gördüğünü anlattı.

Sıcak havanın etkisini ilerleyen günlerde arttıracağına dikkat çeken Göktaş, kuraklık nedeniyle susuzluk çeken evcil hayvanların yanı sıra sokak hayvanları için yol kenarlarına, ağaç diplerine ve duvar üstlerine küçük pet şişelerin kesimiyle sağlanan kaplara su konulması çağrısında bulundu.

Göktaş, sadece Mersin'de gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında su konusunda sıkıntı yaşanan 55 ayrı noktaya su kaplarının yanı sıra hayvanlar için mama da yerleştirildiği bilgisini verdi.

Söz konusu su kaplarına sahip çıkılması ve bunun düzenli olarak suyla doldurulması noktasında vatandaşları da duyarlı olmaya davet eden Göktaş, konuyla ilgili çalışmaların da sürdürüldüğünü anlattı. Göktaş, "İnsanların ve tüm canlıların en temel haklarından biri yaşam hakkıdır.

 Su, hayat demektir. Susuz bir hayat yok olmak demektir. Nasıl ki bizim için su çok önemliyse doğada yaşayan tüm canlılar içinde aynı derecede önemli. Ve artan hava sıcaklığı ve küresel ısınma ile beraber ilerleyen zamanlarda ve günlerde kuraklık baş gösterecektir. Daha şimdiden sıcaklar insanları bunalttı. Bu sıcaklardan evcil hayvanlar, sokaklarda barınan hayvanlarda nasibini aldı.

Sokaklarda bulunan evcil hayvanlar, kedi, köpek, kuş ve benzeri tüm canlılar su bulmakta güçlük çekiyor. Aynı zamanda yiyecek bulmakta da güçlük çekiyorlar. Yaşam onlarında en temel hakkı. Bu doğa sadece bize ait değil. Onlarında bizimle birlikte bu doğanın bir parçası olduğunu unutmayacağız. Ve onlarında yaşamlarına saygı göstermek zorundayız" dedi.