BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Vanlı esnaflar 'artık yeter' dedi

Terör olayları sebebiyle yaşananlar Van esnafını bıktırdı. Van Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği 'Yeter artık' dedi.

Abone ol

Van Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Alpaslan, yaşanan olaylardan nemalananlara 'Dur' demek için herkese çağrıda bulunduğunu ifade ederek, "Çocuklarımızın güvenli bir ortamda doğmaması, eğitim ve hatta yaşam hakkının elinden alınması artık canımıza tak etti" dedi.

Yaklaşık 2 ay önce yapılan seçimlerin ardında VESOB Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirilen ve aynı zamanda Van Şoför ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı da olan Faruk Alpaslan basın mensupları ile verdiği kahvaltıda bir araya geldi.

Birlik yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu kahvaltının ardında bir açıklama yapan Alpaslan, Van esnafın hak ettiği yer olmadığını, ancak buna rağmen birinci önceliklerinin bu olmadığını söyledi. Basın mensupları ile kahvaltı yapmayı bir kaç gün öncesinde planlamasına rağmen gergin bir ortamda bunu gerçekleştirdiklerini ifade eden Alpaslan, basın mensuplarından Van'ı hep güzelliklerini ön planda tutacak haberler yapmalarını istedi.

Bölgede yaşanan bazı münferit olayların olabileceğini ve bunun kesinlikle ön planda tutulmaması gerektiğini kaydeden Alpaslan, "Aramızdaki çürükleri ayıklamalıyız. Ama münferit olayları da hep ön planda tutarak bu memlekete daha fazla zarar vermemeliyiz" dedi.

Yaşanan olaylardan nemalananlara 'Dur' demek için herkese çağrıda bulunduğunu söyleyen Alpaslan, "Çocuklarımızın güvenli bir ortamda doğmaması, eğitim ve hatta yaşam hakkının elinden alınması artık canımıza tak etti.

Toplum olarak insanlık suçu olan bu olayların önüne geçelim. Esnaf temsilcileri ve vatandaşlar olarak artık yeter diyoruz. Yalvarıyoruz, yakarıyoruz, artık yeter ne olur yeter diyoruz" şeklinde konuştu.

Alpaslan, yaptığı açıklamanın ardında tüm oda temsilcilerin ortak hazırladığını belirttiği 2 sayfalık basın açıklaması metnini basın mensuplarına dağıttı.