BIST 10.471
DOLAR 32,85
EURO 35,23
ALTIN 2.453,69
HABER /  GÜNCEL

Silivrinin tarihi evleri

Silivri Belediyesi ilçedeki tarihi ve kültürel değer taşıyan kent miraslarını gelecek nesillere aktarıyor.

Abone ol

Silivri Belediyesi’nin ilçedeki tarihi ve kültürel değer taşıyan kent miraslarını gelecek nesillere aktarmada önemli projeleri arasında yer alan restorasyon projelerinin ihalesi, 16 Nisan 2007 tarihinde gerçekleştirilecek.

Silivri Belediyesi, Piri Mehmet Paşa, Fatih ve Mimarsinan Mahallelerinde toplam 17 adet tarihi ahşap ve kargir ev, Piri Mehmet Paşa Camii, Tarihi Mimarsinan Köprüsü ve Uğur Mumcu Meydanı’ndaki tarihi imarethanin rölöve, restitüsyon, restorasyon projelerinin yapımı için gerçekleştirecek. İhale, Silivri Belediyesinde 16 Nisan 2007 tarihinde saat 14.00'de gerçekleştirilecek. Yer tesliminden itibaren toplam 150 günlük süreyi kapsayacak olan işin ihalesine sadece yerli firmalar katılabilecek. İhale dokümanı, Silivri Belediyesi Plan ve Projeler Müdürlüğü’nden görülebileceği gibi aynı yerden bedeli karşılığı satın alınabilecek. Teklifler ise ihale günü ihale saatine kadar Silivri Belediyesi Plan ve Projeler Müdürlüğüne götürü bedel üzerinden verilecek. Buna göre ihale sonucu, üzerine ihale yapılan istekliyle toplam bedel üzerinden götürü bedel sözleşme imzalanacak. Tamamı için teklif verilecek olan ihalede katılımcılar teklif ettikleri bedelin yüzde 3'ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat verecekler.

BAŞKAN TURAN: YAZIN KALE PARK’TA BİRLİKTE ÇAY İÇECEĞİZ
Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Metin Karakaş, AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyeleri Turan Göksu, İnci Aydar, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Şenol Eser, AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çağlar ile birlikte Silivri Manastır Göçmenleri Derneği’ni ziyaret eden Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, gelişmeleri vatandaşlarla paylaştı.

Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Silivri Manastır Göçmenleri Derneği Başkanı Selami Tezcan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, vatandaşlara tarihi evlerin restorasyonu ve Kale Park Projesi hakkında bilgi verdi. Kale Park projesinin yaz aylarına yetişeceğini belirten Başkan Turan, “Kale Park’ın hem içindeki hem de çevresinde düzenleme çalışmalarını yaza yetiştireceğiz. Hep birlikte inşallah yazın çaylarımızı Kale Park’ta birlikte yudumlayacağız. Kale Park Silivri’mizin en güzel bölgesi ama şu anda en kötü yer. Kale Park’ın giriş çıkışlarını kontrol altına alacağız, çevresini aydınlatacağız. Bu proje ile birlikte eski mezbaha yokuşu merdivenlerinin yapılmasını ve ışıklandırılmasını da sağlayacağız.” dedi.

TARİHİ EVLERDE RESTORASYON BAŞLIYOR
Tarihi evlerin restorasyon projesi hakkında da bilgi veren Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, “Kültür ve tabiat varlığı statüsündeki 17 tarihi evin restorasyon projesini ihaleye çıkıyoruz. 17 adet tarihi ahşap ve kargir ev, Piri Mehmet Paşa Camii, Tarihi Mimarsinan Köprüsü ve Uğur Mumcu Meydanı’ndaki tarihi imarethanin rölöve, restitüsyon, restorasyon projelerinin yapımını ücretsiz olarak biz karşılıyoruz. Şahsa ait olan bir evin sadece proje bedeli 50-60 milyar.

Biz bunu vatandaşımıza maliyet çıkarmadan karşılıyoruz. Tüm Belediye Meclis Üyelerimize bu tarihi evlerin projesi nedeniyle yetki verdikleri için teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Havuzlu Kahve Meydanı’nda da düzenleme yapacaklarını belirten ve vatandaşların Silivri’deki çalışmalar ile ilgili sorularını da yanıtlayan Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, “Bu projeleri, Fatih Mahallemizin tarihi dokusunun korunması ve gelecek nesillere iletilmesi açısından çok önemli görüyoruz.” dedi.