BIST 10.471
DOLAR 32,86
EURO 35,19
ALTIN 2.448,71
HABER /  GÜNCEL

Kamuran Yarkına saygı gecesi

Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde "Kamuran Yarkın" açıkoturum ve müzik ziyafeti düzenleniyor

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü'nce düzenlenip Kültür AŞ tarafından organize edilen "Yaşayan Besteciler" programı çerçevesinde 24 Mart 2007 Cumartesi günü saat 19:00'da Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde "Kamuran Yarkın" başlıklı bir açıkoturum ve müzik ziyafeti düzenleniyor. İbrahim Şirin'in düzenlediği açıkoturumu İklim Karaca sunuyor, Seçil Yarkın ve Sami Özer solist olarak bu etkinliğe katkıda bulunuyorlar.

Sanatçı bestekâr Kâmuran Yarkın 28 Ocak 1938’de İstanbul Fatih’te Horhor’da doğdu. Babası Yanbolu Beylerbeyi İbrahim Bey’in oğlu Şükrü Bey, annesi Miralay Cemal Bey’in kızı Fahriye Hanım’dır. Sanatçı, babasını beş aylıkken kaybetti, annesi onu sanatkâr ihtimamıyla ud ezgileri eşliğinde büyüttü. 1945’ten itibaren Şuayb Erkutlu’dan ders almaya başladı. 1051’de orduya intisap eden sanatçı, 1954 – 1957 arasında Albay Süleyman Bey’den ve Binbaşı İlhan Bey’den tambur dersleri aldı. İlk bestesini 1951’de yaptı. 1962’den sonra Üsküdar Musiki Cemiyeti’ne giren sanatçı Kumkapı Nişancı’da Sanatkâr Âgah Dede’den nazariyat ve geçki dersleri almaya başladı. 1957 yılında Güngör Hanım’la evlendi. Sanatkârın üç oğlundan Ferda Bey kemancıdır; Fahrettin Bey radyoda, Ferruh Bey ise Kültür Bakanlığı Türk Müziği Solistleri kadrosunda sanat icra etmektedir.

Bestekâr Kâmuran Yarkın’ın eserlerini seslendirenler arasında Zeki Müren, Yıldırım Gürses, Mediha Şen, Ayla Büyükataman, Vedat Çetinkaya, Gönül Yazar, Ayşe Taş, Faruk Tınaz, Serap Mutlu, Safiye Filiz, İbrahim Şirin, Yasemin Kumral, Coşkun Demir, Atilla Atasoy gibi meşhur isimleri saymak mümkündür.