BIST 10.471
DOLAR 32,86
EURO 35,19
ALTIN 2.448,71
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Sınav stresinden kurtulun

İSMEK'in katkılarıyla stres sorunu yaşayan kişilere "telkin yöntemini" kullanılarak terapi seansı düzenledi.

Abone ol

Kişisel gelişim uzmanı Adil Maviş, İSMEK tarafından Taksim Metro Sergi ve Konferans Salonu’nda düzenlenen söyleşide stres sorunu yaşayan kişilerle “telkin yöntemini” kullanarak terapi seansı düzenledi. Maviş “Hipnotik Huzur ve Stres Yönetimi’’ konu başlığında katılımcılara iç huzurun sağlanması ve stresten korunmanın püf noktalarını anlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları(İSMEK) tarafından düzenlenen ve 15 Aralık 2006’da başlayarak 2007 Mayıs ayına kadar sürecek olan seminerler tüm hızıyla devam ediyor. Taksim Metro Sergi ve Konferans Salonu’nu dolduran vatandaşlar söyleşilere büyük ilgi gösteriyorlar.

Taksim Metro Sergi ve Konferans Salonu’nda 21.03.2007 tarihinde 13.00-15.00 saatleri arasında gerçekleşen söyleşide Adil Maviş “Hipnotik Huzur ve Stres Yönetimi’’ konusunu işledi. “Ben insanların iç dünyasına sesleniyorum’’ diyen Adil Maviş, “Bilgi önemli değil, bunun kullanılması değerdir. “İçimden gelmiyor’’ dediğimiz şey aslında kendi kendine işleyen, kişinin engel olamadığı bir mekanizma. Yapmanız gerekeni bildiğiniz halde, kendiniz için iyi olanı yapmıyorsunuz. Fakat burada önemli olan işbirliğidir. Bir şeyi yapmamak için mazeret bulmak kolaydır.’’ dedi.

Alışkanlık edinmenin ve bırakmanın zor olduğuna dikkat çeken Adil Maviş “Zaman zaman görülen baş ağrıları, uyumakta ve uyanmakta yaşanan zorluk, duygusal gel-git ve benzeri sorunların çözümü için telkin yöntemini kullanıyorum. Sorunların çözümü aslında kendi içimizde saklıdır. Asıl mesele bunları ortaya çıkarmak” dedi.

Salondakiler kendinden geçti

Adil Maviş uyguladığı müzik eşliğinde terapi yöntemiyle konukları kendinden geçirdi. Geçen ay düzenlenen seminere gelen bir bayan izleyici teşekkür etmek için geldiğini, uykusuzluk sorununun çözüldüğünü söyledi. Genç bir izleyici ise Ö.S.S.’ye hazırlandığını ve sınav kaygısı yaşadığını söyleyerek yardım istedi. Uzmanlar tarafından çağın hastalığı olarak nitelendirilen stresle başa çıkmak için Adil Maviş 01 Mayıs 2007 tarihinde Taksim Metro Konferans Salonu’nda tekrar bir seans düzenleyecek.

Çeşitli telkin yöntemleri ve beden egzersizlerini de uygulamalı olarak gösteren Adil Maviş konuşmasını, kendisi ve vatandaşları ücretsiz bir araya getirdiği için İSMEK’e teşekkür ederek bitirdi. İlerleyen günlerde Prof. Dr. Mehmet Emin Ay “Aile İçi İletişim’’, Prof. Dr. Nurullah Genç “Edebiyat ve Aşk’’ Dr. Senai Demirci “Kahve Tadında Sohbetler’’ ve Adil Maviş ise “Hipnotik Huzur ve Stres Yönetimi’’ konu başlıklarında, seminerde tekrar konuşmacı olarak yer alacaklar.

İSMEK tarafından Taksim Metro Sergi ve Konferans Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan diğer söyleşiler ve detayları şöyle:

Aile İçi İletişim - Prof. Dr. Mehmet Emin Ay
Tarihler:
09 Nisan 2007 Saat: 14:00-16:00

Edebiyat ve Aşk – Prof. Dr. Nurullah Genç
Tarihler:
26 Mart 2007
30 Nisan 2007 Saat: 14:00-16:00

Kahve Tadında Sohbetler – Dr. Senai Demirci
Tarihler:
11 Nisan 2007
16 Mayıs 2007 Saat:11:00-13:00

Hipnotik Huzur ve Stres Yönetimi – Adil Maviş
Tarihler:
01 Mayıs 2007 Saat:13:00-15:00

Adil Maviş kimdir?

Avrupa ve Ortadoğu Hipnoz Enstitüsü sertifikalı eğitmeni ve Uluslararası NLP Eğitimcileri Birliğinin uzmanlık sertifikalarına sahip, sinir dili programlama uygulayıcısı ve en yetkin Master eğitmenlerindendir. O.D.T.Ü.'de Beşeri Bilimler İngilizce Öğretmenliği bölümünü bitirmiştir. Kişisel Gelişim Derneği'nin kurucularındandır. 1991 yılından beri yurt içi ve yurt dışında eğitim yöneticiliği konularında birçok seminere katılmıştır. Adil Maviş çoğunluğu kurum içi 320'den fazla seminer yönetmiştir. Kariyerini profesyonel konuşmacı ve seminer yönetmeni olarak sürdüren Maviş, İletişim Becerileri, Anlayarak Hızlı Okuma Teknikleri, Stres Yönetimi, Kişisel Organizasyon ve Zaman Yönetimi, Çalışanların Motivasyonunu Artırma, Hipnoz ve İrade Eğitimi, NLP, Sigara Bırakma gibi konularında eğitim seminerleri verip, programlar hazırlamakta, bireysel ve kurumsal danışmanlık yapmaktadır. Ayrıca “Başarı Rehberi”,”Anlayarak Hızlı Okuma Teknikleri”, ”Telkin ve Hipnozla Öğrenme” ve “Söz Söyleme ve İnsanları Etkileme Sanatı” adlı eserlerin yazarıdır. Bu güne kadar 300'den fazla workshop ve 1200'den fazla konferans sunumları ve binlerce bireysel, elliden fazla kurumsal danışmanlık hizmeti verdi. Kişisel Gelişim Dergisi eğitim editörü, Avrupa ve Ortadoğu Hipnoz Enstitüsü sertifikalı eğitmeni ve Uluslararası NLP Eğitimcileri Birliğinin uzmanlık sertifikalarına sahip sinir dili programlama uygulayıcısı ve eğitmenidir. En son sınavlara hazırlanan öğrenci ve ailelerini konu alan ve bilinçaltı telkinler içeren interaktif bir oyun yazarak sahneleyen Adil Maviş evli ve bir çocuk babasıdır.

Hipnozun temel uygulama alanları
• Zayıflama,
• Fobiler,
• Öğrenme İsteksizliği,
• Eğitim
• Sigarayı Bırakma,
• Özgüven Eksikliği,
• Cinsel Problemler,
• İstemsiz alışkanlıklar,
• Altını ıslatma,
• Uykusuzluk,
• Sinirlilik,
• Duygusal sorunlar
• Dil öğrenme