BIST 10.277
DOLAR 32,35
EURO 34,84
ALTIN 2.389,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Has kitabında neler yazmıştı?

Kadir Has, ''Vatan Borcu Ödüyorum'' adlı kitabında, ''Mutluluğu, ülkeme ve insanıma hizmet ederek tatmak istiyorum'' demişti.

Abone ol

İstanbul'da ölen Kayserili hayırsever iş adamı Kadir Has, ''Vatan Borcu Ödüyorum'' adlı kitabında, ''Mutluluğu, ülkeme ve insanıma hizmet ederek tatmak istiyorum'' demişti.

Has, 86 yıllık hayatını kaleme aldığı ve 2006 yılı Aralık ayında yayımladığı ''Vatan Borcu Ödüyorum'' adlı kitabında, dünyada yararlı bir iş yapmayan kişilerin, boşu boşuna yaşadığını ifade etmişti.

''Mutluluğu, ülkeme ve insanıma hizmet ederek tatmak istiyorum'' diyen Has, kitabında şu ifadelere yer vermişti: ''Büyüklerimiz, hayatın akışını anlatırken, 'İşte geldik gidiyoruz, şen olasın Halep şehri' derlerdi. Bu belki de hayata veda etmenin bir mesajıydı. Ben, Allah'ın vereceği faydalı ömrümün sınırları içerisinde, hayatın icabı ne ise ona çabalıyorum. İmkanlarımı eğitim, kültür, sağlık ve sosyal yardım alanlarında seferber etmeyi sürdürüyorum. 'İşte geldik, gidiyoruz' diyeceğim ama içimdeki bir ses, daha çok şeyler yapmam gerektiğini işaret ediyor. Bir şöhret peşinde değilim. Halkımın vereceği her paye, benim baş tacımdır. Her doğan gün, insan için yeni bir hayattır. Her günü birlikte yaşıyoruz, birlikte hayat mücadelesi veriyoruz. Temennim, tüm bu mücadelelerin insanlığın hayrına olmasıdır.''