BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Kadir Has Üniversitesinde yas

Kadir Has Üniversitesi'nde yas ilan edilirken, Amerikan Hastanesi'nden Has'ın ölümüyle ilgili açıklama yapıldı

Abone ol

Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Dr. Genco Yücel, iş adamı Kadir Has'ın saat 16.00 civarında hastaneye getirildiğini ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını bildirdi.

Hastanenin toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısında konuşan Yücel, Kadir Has'ın geçirdiği kalp krizi sonucu helikopter ambulans ile hastaneye getirildiğini ifade ederek, hastanede kendisine kalp ve akciğer canlandırılması denilen agresif metotlarla müdahale edildiğini anlattı.

Uygulanan bu metotlarla kalbinin çalışmasının ve nefes almasının sağlanmaya çalışıldığını dile getiren Yücel, “Getirildiğinde suni solunum cihazı, ilaçlar ve kalp masajı ile hayatta tutuluyordu. Kalp ve akciğer canlandırması denilen metotlarla kalbinin çalışması ve nefes almasına çalışıldı, ancak kendisini kaybettik” diye konuştu.
Kadir Has'ın kalp krizi geçirdiği sırada Sarıyer'deki evinde bulunduğunu belirten Yücel, “Kadir Has, saat 16.00 civarında ambulans helikopter ile hastanemize ulaştırıldı” dedi.

Özel doktoru ve Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Zeki Yılmaz da Kadir Has'ın ailesine ve yakınları ile tüm Türkiye'ye baş sağlığı dileğinde bulundu.

Kadir Has'ın bugün saat 12.00'de Mütevelli Heyeti üyeleriyle öğle yemeği yediğini, ardından da saat 14.00'te başlayan Mütevelli Heyeti toplantısına katıldığını anlatan Yılmaz, şöyle devam etti:

“Toplantı başladıktan bir süre sonra rahatsızlığı nedeniyle ayrıldı. Evine vardığında rahatsızlığı daha da artıyor ve evinden helikopter ambulansla Amerikan Hastanesine getiriliyor. Hastanede kalp krizi geçirdiği anlaşılıyor, ancak her türlü tıbbi müdahaleye rağmen kurtarılamıyor.”

Kadir Has'ın adının hayırseverlikle eşdeğer olduğunu dile getiren Yılmaz, Kadir Has'ın Türkiye'nin her köşesinde hastane, okul gibi çok değişik hayırseverlik örnekleri bulunduğunu ifade etti.

Kadir Has'ın hayırseverliğini en son kurduğu üniversite ile taçlandırdığını belirten Yılmaz, Kadir Has'ın hayırseverliğiyle daima anılacağını kaydetti.

Yılmaz, Kadir Has'ın cenazesinin bu akşam Küçükyalı'daki evine götürüleceğini, cenaze törenine ilişkin ailenin bir karara varmasının ardından açıklamanın yapılacağını belirtti.

MANEVİ OĞLU CAN HAS'IN AÇIKLAMASI

Kadir Has'ın manevi oğlu Can Has da gazetecilere yaptığı açıklamada, ”Babamız kalp krizi geçirdi. Maalesef kendisini kaybettik. Herkesin başı sağ olsun. Acımız çok büyük” dedi.

Babasının en son bugün üniversitede bir toplantıya katıldığını anlatan Can Has, “Çok mutluydu. Son olarak her zamanki gibi öğrencilere nasihatlerde bulunmuştu” diye konuştu.

Babasının devlet töreniyle gömüleceğini, bu konuda Valilik ile görüştüklerini ifade eden Has, cenazenin ne zaman ve nereden kaldırılacağının daha sonra belli olacağını kaydetti.

Bu arada, Kadir Has'ın cenazesinin yakınları tarafından hastaneden alındığı öğrenildi.

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİNDE YAS

Öte yandan, Kadir Has Üniversitesinin web sitesinin ana giriş sayfasına, siyah zemin üzerine Kadir Has'ın fotoğrafı yerleştirilerek, “Kurucumuz ve Mütevelli Heyet Başkanımız Sayın Kadir Has'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz” ifadesi kullanıldı.