BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Karbeyaz 21 kadını kurtardı

MUĞLA İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin düzenlediği Karbeyaz Operasyonu'nda 21 kadın kurtarıldı

Abone ol

MUĞLA İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin düzenlediği Karbeyaz Operasyonu'nda pasaport ve kimliklerine el konularak zorla fuhuş yaptırılan 16'sı yabancı uyruklu 21 kadın kurtarıldı, 20 kişi gözaltına alındı.

Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin Dalaman ve Ortaca İlçeleri'nde yaptığı operasyonda kadınları fuhuşa zorladıkları ve uyuşturucu pazarladıkları ileri sürülen 20 kişi gözaltına alındı. Operasyonda zorla fuhuş yaptırıldığı iddia edilen 16'sı yabancı uyruklu 21 kadın kurtarıldı.

Jandarma, zanlıların sorguları için, savcılıktan bir gün ek gözetim süresi aldı. Yabancı uyruklu kadınlar ifadelerinde Türkiye'ye çalışmak amacıyla geldiklerini belirterek, İstanbul, Bodrum, Fethiye, Ortaca ve Köyceğiz'de kendilerine iş bulacaklarını vaat eden çete üyelerinin, pasaportların el koyup, tehditle fuhuşa zorladıklarını anlattı.

Jandarma ekiplerinin, gözaltına alınan zanlılara ait işyeri ve evlerde yaptığı aramalarda, 5 tabanca, 8 av tüfeği, 500 gram esrar, çok sayıda uyuşturucu nitelikli ve cinsel isteği artırıcı hap, porno içerikli CD'ler ele geçirildi. Dört aylık bir takibin ardından yapılan operasyona 120 jandarma katıldı.

BİR KADINDA AIDS BELİRTİLERİ

Pasaportlarına ve kimliklerine el konularak kendilerine zorla fuhuş yaptırıldığını iddia eden 21 kadın muayene için hastaneye sevkedildi. Kadınlardan birine frengi, birine Hepatit B, birine de AIDS ön tanısı konuldu. Bu üç kadının, tam teşekküllü bir hastaneye sevk edilecekleri bildirildi. Kadınlar, hastanedeki muayenelerinin ardından tekrar Ortaca Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.