BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Dostları Has Adamı anlattı

Hayırsever işadamı Kadir Has, kalp krizi sonucu hayatını kaybetmesi dostlarını derin yasa bürüdü

Abone ol

Hayırsever işadamı Kadir Has, kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Cenazesi hafta sonu devlet töreniyle toprağa verilecek.

Bugün aniden rahatsızlanarak helikopterle Amerikan Hastanesi'ne kaldırılan Kadir Has, yapılan bütün müdahelelere rağmen kurtarılamadı. Hayırseverliği ile tanınan Has, bugüne kadar 600 milyon dolar bağışta bulundu.

DOSTLARI KADİR HAS'I ANLATTI

Mesut Yılmaz (Eski Başbakan): Yakın dostumdu, büyük üzüntü duyuyorum. Cumhuriyet tarihinin gelmiş geçmiş en hayırsever işadamıdır. Eminim bu hayırlar onu cennete taşır. Mekanı cennet olsun.

Erdal İnönü (Eski Başbakan): Çok değerli ve vatansever bir insandı. Hayatını eğitim ve hayır işlerine adamıştı.

Hulusi Turgut (Vatan borcumu ödüyorum adlı biyografi kitabının yazarı): Rahmetlinin babası Türkiye'nin ilk sanayicilerinden biridir. Türkiye'ye pek çok ilki getiren kişidir kendisi. 50 yıllık iş hayatından kazandığı birikimini hayır işlerine aktardı. Yaklaşık 600 milyon dolarlık servetini bağışladı.

Murat Yalçıntaş (İTO Yönetim Kurulu Başkanı): Kadir Has, Türk iş hayatına, Türk sanayisine ve ekonomisine, eğitim dünyasına çok büyük katkılar yapmıştı. Hepimizin başı sağolsun

Nazım Alpman (Gazeteci): Hayırseverliğinin yanı sıra soğukkanlılığıyla da tanınırdı. 4 Nisan 1971'de yeğeni Mete Has, Mahir Çayan ve arkadaşları tarafından kaçırılınca kurtarmak için 400 bin lira fidye ödemişti. Yeğenini kurtarmak için atlattığı badireler az değildir. Allah'tan rahmet diliyorum..