BIST 10.471
DOLAR 32,85
EURO 35,23
ALTIN 2.453,69
HABER /  GÜNCEL

Genç sahne başlıyor

Bahçelievler Belediyesi'nin ilkini düzenleyeceği gençlik tiyatro festivali tek kişilik oyunla başlıyor.

Abone ol

Bahçelievler Belediyesi'nin ilkini düzenleyeceği gençlik tiyatro festivali "Tiyatroya Geç Kalma, Tiyatro ile Genç Kal" sloganıyla 24 Mart -1 Nisan 2007 tarihleri arasında Bahçelievler Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde gerçekleşecek Tiyatro Festivali, 24 Mart 2007 Günü Saat: 19:00’da Müşfik Kenter’in sahneye koyacağı “Bir Garip Orhan Veli” isimli tek kişilik oyunla start alacak ve oyundan sonra, yine ünlü tiyatrocu Müşfik Kenter’in konuşmacı olarak katılacağı söyleşi ile devam edecek.
Festivalin 29 Mart 2007 Perşembe Günü Saat 17:00’da gerçekleşecek bölümünde ise ünlü tiyatrocu Müjdat Gezen söyleşi konuğu olarak katılacak…
Tiyatro Festivali, genel olarak İstanbul içindeki, özel çalışan profesyonel ve amatör tiyatro grupları ile lise ve üniversite tiyatro gruplarının katılımı ile gerçekleşecek.
Genç tiyatro festivallerinin son yıllardaki artışına destek vermek isteyen Bahçelievler Belediyesi toplam 9 gün sürecek olan festivale ev sahipliği yapacak. “Genç Sahne Tiyatro Günleri”ne Türkiye genelinde amatör-profesyonel 16 grup başvurdu. Festival gençlerin sahnelerdeki varlığına tanık olmayı, izleyiciyi genç sanatçılarla ve sanatçı adaylarıyla buluşturmayı hedefliyor. Zor şartlara rağmen ayakta durmaya çalışan ve sanatıyla topluma yön vermeye çalışan gençlere bir teşekkür niteliğinde olacak olan bu festival, ritüel olarak diğer festivallerden farklı olma iddiasında değil, ancak tiyatroya özellikle de “Genç Tiyatro”ya bir alan açma adına ufak da olsa bir adım atmış olmayı umuyor.
Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde sahnelenecek olan oyunların yanı sıra workshop ve söyleşiler festivale ayrı bir renk katacak. Genç tiyatrocular ve tiyatro topluluklarının bir araya geleceği ve fikirlerini paylaşabileceği bu buluşma Bahçelievler Belediyesi’nin, son iki yılda tiyatroya verdiği desteğin devamı niteliğinde olan bir kültür hizmetidir.

Ayrıntılı bilgi ve program detayı için:
www.bahcelievler.bel.tr

Yer : Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi
Belediye Başkanlık Binası yanı Bahçelievler/İstanbul
Tarih : 24 Mart 2007 Cumartesi
Saat : 19:00