BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,78
ALTIN 2.445,21
HABER /  DÜNYA

Şifa Hastanesi'ne toplu mezar kazılıyor! İsrailitiraf etti! Şifa Hastanesi'ne girdik, rehine yok...

İSRAİL, Gazze'deki Şifa Hastanesi'ni bombaladı. Yoğun Bakım Ünitesi'nin hedef alındığı saldırının ardından Gazze Sağlık Bakanlığı "Şifa Hastanesi'nde toplu mezar kazmaya başladığımızı Kızılhaç'a bildirdik" açıklaması yaptı. Hastanedeki bebekler kuvözlerden çıkarıldı ve ölmeye başladılar. İsrail, Şifa Hastanesi operasyonuna başladığını bildirdi. İşte İsrail saldırılarının 40. gününde Gazze'de yaşananlar...

Abone ol

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 40. gününde şiddetlenerek devam ediyor.  İsrail'in Şifa Hastanesi'ndeki güneş panellerini vurması ve yoğun bakım ünitesi ile doğumhaneyi hedef almasının ardından yenidoğan yoğun bakım ünitesi elektrik yetersizliği nedeniyle çalışmayı durdurdu. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, cenazeleri çıkarma çabalarının başarısız olmasının ardından Şifa Hastanesi'nde toplu mezar kazmaya başladıklarını Kızılhaç'a ilettiklerini bildirdi.

Kimi mezar kazıyor kimi cenaze kefenliyor

Ekiplerin, gönüllü sığınmacılarla, 100-120 naaşı kefenlemeye çalıştığını, bir başka ekibin de toplu mezar kazdığını aktaran Kudra, defin işlemlerinin birkaç saat sürebileceğini dile getirdi. Kudra, halihazırda hastanede 650 hasta ve yaralı, 500 ila 600 sağlık personeli, 5 bin ila 7 bin sığınmacı bulunduğunu kaydetti.

Hastanede 36 prematüre bebek mevcut

Filistinli sözcü, İsrail ordusunun prematüre bebekler konusunda Şifa Hastanesi ile iletişime geçtiği yönündeki iddialarını yalanlayarak, "Bizimle prematüre bebeklerle alakalı iletişime geçmediler. Şifa Hastanesi'nde 36 prematüre bebek mevcut." dedi.

İsrail: Şifa Hastanesi'ne operasyon başlattık

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki Şifa Tıp Merkezi'nin bir kısmına yönelik askeri operasyona başladığını duyurdu. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, X hesabından yaptığı paylaşımda ,operasyon öncesinde hastane müdürlüğüne konunun iletildiğini ve hastanenin boşaltılması için çaba sarfettiklerini iddia etti. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı da söz konusu operasyonun başlatılacağına dair bilginin Şifa Hastanesi'ne verildiğini doğruladı.

HAMAS, İSRAİL'İN 11 ZIRHLI ARACINI İMHA ETTİ

Kassam Tugayları: Mücahitlerimiz bu sabah itibariyle 11 siyonist zırhlı aracı tamamen veya kısmen imha etti. İsrail ordusunun, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde baskın düzenlediği Şifa Hastanesi'nden kısmen çekilerek kuşatma altında tuttuğu bildirildi. Şifa Hastanesi'ndeki kaynaklardan alınan bilgiye göre, İsrail ordusu Şifa Hastanesi'ndeki araçlarını kısmen geri çekti ancak bazı askerlerini hastane içinde bıraktı.

ŞİFA HASTANESİNDE SAĞLIK HİZMETLERİ TÜMÜYLE DURDU

 İsrail ordusunun baskın düzenlediği Şifa Hastanesi'nde sağlık hizmetleri tümüyle durdu.

Şifa Hastanesi'nden güvenlik gerekçesiyle adını açıklamak istemeyen bir kaynak İsrail ordusunun, Şifa Hastanesi'ne sığınan Filistinlileri içeride alıkoyduğunu söyledi.

İSRAİL SABRA CAMİİ'Nİ VURDU: ÇOK SAYIDA ÖLÜ VAR

  İsrail savaş uçakları, Gazze'de bulunan Sabra Camii'ne ibadet esnasında hava saldırısı düzenledi. Yerel kaynaklar çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu aktarıyor.

İSRAİL'İN SALDIRILARI SONRASI GAZZE'DE KORKUNÇ BİLANÇO

  İşgalci İsrail güçlerinin 7 Ekim'den bu yana başlattığı katliam saldırılarında 4 bin 710'u çoçuk olmak üzere 11 bin 500 kişi hayatını kaybetti. 25 hastane ve 52 sağlık merkezi hizmet dışı kaldı. 95 hükümet merkezi yıkıldı. 42 binde fazla konut kullanılamaz hale geldi.

'SU YOK, ELEKTRİK YOK'

  İsrail gece saatlerinde baskın yaptığı ve halen işgal girişimini sürdürdüğü Şifa Hastanesi'nde görevli bir doktor: Su yok, elektrik yok, ameliyatları gerçekleştirmek için anestezi yok ve dünden bu yana en az 3 çocuk hayatını kaybetti.

Beyaz Saray'ın Orta Doğu Koordinatörü Filistin'de

Beyaz Saray'ın Orta Doğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü McGurk, Filistin'de. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas (ortada), Beyaz Saray'ın Orta Doğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü Brett McGurk (sol 6) ve beraberindeki heyet ile Batı Şeria'nın Ramallah kentinde bir araya geldi.

Belize, İsrail ile diplomatik ilişkilerini kesti

Belize hükümeti, Gazze Şeridi'nde ateşkes uygulamayı reddetmesi nedeniyle İsrail ile diplomatik bağlarını kopardı. Hükümetten yapılan açıklamada, "Belize hükümeti, İsrail Savunma Kuvvetleri'nin (IDF) Gazze'deki eylemlerini defalarca kınadı. İsrail'e derhal ateşkes uygulaması ve Gazze'ye insani yardım malzemelerinin engelsiz erişimine izin vermesi çağrısında bulunduk. İsrail taleplerimize rağmen uluslararası insani hukuk ihlallerine son vermedi ve yardım çalışanlarının milyonlarca Gazzelinin acısını hafifletmesine izin vermedi" ifadeleri kullanıldı.

IDF: Şifa'da rehine tutulduğuna dair bir belirti yok

İsrail Ordu Radyosu'ndan yapılan açıklamaya göre, Şifa Hastanesi'nde rehinelerin tutulduğuna dair bir belirti yok. Aynı açıklamaya göre, hastanenin dışındaki silahlı çatışmada en az beş Hamas üyesi askerler tarafından öldürüldü. 

Hamas: Şifa saldırısından Biden ve ABD sorumlu

Hamas, İsrail ordusunun Şifa Hastanesi'ne saldırısından Biden ve yönetimini sorumlu tuttu: "İşgal ordusunun Şifa Hastanesi'ne saldırısının yansımalarından, sağlık personelinin ve binlerce yerinden edilmiş insanın maruz kaldığı olumsuzluklardan tamamen İsrail'i, (ABD Başkanı Joe) Biden ve yönetimini ve uluslararası toplumu sorumlu tutuyoruz"

İsrail güçleri Şifa Hastanesi'nin bodrumunu arıyor

Gazze Şeridi'ndeki hastanelerin genel müdürü Dr. Muhammad Zaqout, Al Jazeerae'ae verdiği röportajda, İsrail güçlerinin Şifa Hastanesi'nin bodrumunda arama yapmaya başladığını söyledi. Zaqout, İsrail güçlerinin hastane kompleksi içinde bulunan cerrahi ve acil durum binalarına da girdiğini söyledi. Zaquot ayrıca, hastanede kalan bazı kişilerin, daha önce güvenli olduğu ilan edilen hastane koridorundan yerleşkeyi terk etmeye çalışırken üzerlerine ateş açıldığını belirtti.

Kara harekâtında 48 İsrail askeri öldü

 İsrail Savunma Kuvvetleri, dün Gazze Şeridi'nin kuzeyinde savaşan iki askerin öldürüldüğünü, Hamas'a yönelik kara saldırısında ölü sayısının 48'e çıktığını duyurdu.

Bloomberg: ABD İsrail'e silah transferini 'sessizce' artırıyor

ABD merkezli Bloomberg, savunma bakanlığının dahili listesine atıfta bulunarak, Pentagon'un Apaçi filosu için daha fazla lazer güdümlü füzenin yanı sıra 155 mm'lik mermiler, gece görüş cihazları ve sığınak avcısı mühimmatları içeren talepleri İsrail'e sevk ettiğini yazdı. Söz konusu silahlar, Bloomberg'in ekim sonu tarihli olduğunu ve Pentagon'da dolaştığını söylediği bir belgede listeleniyor. Açıklamada ise 'Silahlar halihazırda sevk ediliyor veya Savunma Bakanlığı bunları ABD ve Avrupa'daki stoklardan temin etmeye çalışıyor' deniliyor.

Şifa Hastanesi'ne bombardıman başladı! Şehit olacağız...

Al-Jazeera televizyon kanalı canlı yayında telefonla bağlandığı Şifa Hastanesi Müdürü Münir el-Berş, hastaneye yönelik silah atışlarının ve bombardımanın sürdüğünü belirtti. El-Berş, "Şayet hayatta kalırsak, görevimizi sürdüreceğiz, şayet şehit olursak cennette buluşuruz." ifadelerini kullandı.

Şifa Hastanesi'nde herkes ölüm çemberinde tutuluyor

Filistin Sağlık Bakanlığınca, İsrail'in, Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde hasta ya da sığınmacı olarak bulunanların tamamını, kuşatma ve bombardımanla ölüm çemberinin içinde tuttuğu belirtildi. "İsrail tankları hastanenin kapısında duruyor." diyen Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, "İsrail işgali, iki saat boyunca şiddetli bombardıman ve yoğun silah atışlarını sürdürerek, Şifa Tıp Merkezi'ni dört bir yandan kuşattıktan sonra burada bulunan herkesi ölüm çemberine sokuyor." Kudra, Şifa Hastanesi içinde 1500 kişilik sağlık ekibi ve 7 bin kadar sığınmacı olduğuna dikkat çekti.

Gazze'de 15 bin bebeğin doğumu tehlikede

İngiltere merkezli sivil toplum kuruluşu Save The Children (Çocukları Kurtarın), Gazze'de 7 Ekim ile bu yılın sonu arasında yaklaşık 15 bin bebeğin dünyaya gelmesinin öngörüldüğünü belirterek, artan şiddet olayları nedeniyle bu bebeklerin tamamının "ciddi risk altında" olduğunu bildirdi.

Netanyahu'dan orduya: 'Her senaryoya hazırlıklı olun'

 İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, kuzey komşusu Lübnan’ın sınırındaki yerleşim birimlerinin yerel yöneticileriyle görüştü. Netanyahu, “Kuzeyde şu anda şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Hizbullah’ı vuruyoruz ama orduya her türlü senaryoya hazırlıklı olmaları talimatı verildi. Hizbullah’a İsrail’i sınamamasını tavsiye ediyorum. Bu hayatlarının hatası olur” dedi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
İsrail, Gazze'de Şifa Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesini vurdu! Kuvözdeki bebekler katledildi
Foto Galeri İsrail, Gazze'de Şifa Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesini vurdu! Kuvözdeki bebekler katledildi Galeriye Gözat