BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.434,49
HABER /  POLİTİKA

Sezerden çağdaş Ankara mesajı

Cumhurbaşkanı Sezer, Ankara'nın başkent olması nedeniyle mesaj yayınladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, ticaret, sanayi, sağlık, eğitim ve kültür kenti olma niteliğiyle ülke kalkınmasına önemli katkılarda bulunan Ankara'nın sonsuza kadar Türkiye Cumhuriyeti'nin çağdaş başkenti olarak kalacağını, öncü niteliğini korumayı gelecekte de sürdüreceğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Sezer, Ankara'nın başkent oluşunun yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, bağımsızlık savaşımının yönetildiği, kurtuluş yolunda önemli planların hazırlandığı Ankara'nın, konumu ve tarihsel işleviyle zaferin kazanılmasında yaşamsal rol oynadığını vurguladı.

Sezer, şöyle devam etti:

''Yüce Meclisimizin aldığı kararla Ankara'nın başkent olması, yurttaşlarımızı çağdaş yaşamın değerleriyle buluşturan cumhuriyetin kuruluşu yolunda atılan önemli adımlardandır.Cumhuriyetin ilanıyla birlikte Atatürk ilke ve devrimleri ışığında gerçekleştirilen ve dünyada övgüyle karşılanan büyük devrimlerin başlatılmasına öncülük eden Ankara, başkent olmasının ardından çağdaş bir kentleşme sürecine girmiş, diğer kentlerimiz için de her yönden örnek oluşturmuştur.

Ticaret, sanayi, sağlık, eğitim ve kültür kenti olma niteliğiyle ülke kalkınmasına önemli katkılarda bulunan Ankara, sonsuza kadar Türkiye Cumhuriyeti'nin çağdaş başkenti olarak kalacak, öncü niteliğini korumayı gelecekte de sürdürecektir.

Ulaştığı düzey ile dünyanın seçkin başkentleri arasındaki yerini alan Ankara'nın, kültürel kimliğinin ve tarihsel zenginliklerinin korunması, çevre değerlerine zarar verilmeden geliştirilmesi, yalnızca Ankaralıların değil tüm yurttaşlarımızın görev ve sorumluluğudur. Laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin simgesi Ankara'nın başkent oluşunun 83. yıl dönümünü kutluyorum.''