BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.472,06
HABER /  GÜNCEL

Sevgilisinden etkilendi Müslüman oldu

Danimarkalı turist, Irak asıllı sevgilisinden etkilendi ve dinini değiştirdi. Müslümanlığa adım atan Danimarkalı İslam dini hakkında bilgi topluyor.

Abone ol

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde tatil yapan Danimarkalı turist 52 yaşındaki Jens Niemann Olesen, Irak asıllı sevgilisi 32 yaşındaki Natalia Desler'den etkilenerek Müslüman oldu.

Alanya'nın Kargıcak Beldesi'nde ev alan ve 5 yıldır tatilini burada geçiren Danimarkalı Jens Niemann Olesen, Irak asıllı Danimarka vatandaşı olan sevgilisi Natalia Desler'den İslam dini hakkında bilgi aldı.

İslam'dan etkilenen Olesen, müftülüğe başvurarak Müslüman olmak istediğini bildirdi. Jens Niemann Olesen'in isteği üzerine müftülükte bir tören düzenlendi. Tören öncesinde Olesen'e, İslam dininin şartları hakkında bilgi veren Alanya Müftüsü Ahmet Hamdi Başpınar, İslam'ın hoşgörü dini olduğunu vurguladı. Başpınar ayrıca Danimarkalı turiste İngilizce Kuran ve İslam'ı anlatan çeşitli broşürlerden hediye etti. Daha sonra düzenlenen ‘ihtida’ töreniyle Kelime-i Şehadet getiren Jens Niemann Olesen, Müslüman olarak, ‘Mahmut El- Haşimi’ adını aldı.

1 yıldır İslam'ı araştırdığını ve sevgilisinin bu konuda kendisine yardımcı olduğunu söyleyen Danimarkalı turist, Müslüman olduktan sonra Natalia Desler'e nişan teklifinde bulundu. Sevgilisinden ‘Evet’ yanıtını alan Olesen, çok mutlu olduğunu söyledi.