BIST 10.674
DOLAR 32,24
EURO 34,96
ALTIN 2.432,57
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Antalya'da 'Kasırga-3' CHP'yi vurdu

Emniyet güçlerince düzenlenen Kasırga-3 adlı operasyonda aralarında belediye çalışanlarının da bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

Antalya'da düzenlenen, ''Kasırga-3'' adı verilen operasyonda, aralarında eski Muratpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Şube Müdür Yardımcısı ile temizlik firması yöneticilerinin de bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. 

Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliğince yürütülen operasyonda, eski Muratpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Şube Müdür Yardımcısı Mustafa Ç, firma sahibi Abdullah A. ile Bülent A, Ahmet C, Filiz F, Adil Ü, Selim E. ve Ahmet Y. yakalandı.

Gözaltına alınanlar arasında Bursa, Hatay, Kütahya ile Konyaaltı ve Muratpaşa belediyelerinin temizlik işlerini üstlenen firmanın yöneticilerinin bulunduğu bildirildi.

2 milyon TL zarar iddiası

Zanlıların 7 ihaleye fesat karıştırdıkları ve belediyeleri 2 milyon lira zarara uğrattıkları bildirildi.

Antalya, İzmir, Ankara ve Adana'daki bazı belediyelerin temizlik ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiasıyla Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla ''Kasırga-1'' adı verilen operasyon düzenlenmişti. Antalya polisinin düzenlediği ''Kasırga-2'' adı verilen operasyonunda, Buca Belediye Başkanı'nın da aralarında bulunduğu bazı belediye yöneticilerinin ifadesine başvurulmuştu. ''Suç örgütü kurarak ihaleye fesat karıştırma'' ''rüşvet alıp verme'' ile ''edimin ifasına fesat karıştırma'' suçlamaları kapsamında 7 Haziranda gerçekleştirilen Kasırga operasyonu, 4 ildeki toplam 7 belediyenin ihalelerine yönelik olarak genişletilmişti.