BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,68
ALTIN 2.404,53
HABER /  GÜNCEL

Servetlerini verdiler alan yok

Gerekçeleri dünya barışına katkıda bulunmak. Solak çifti Ankara'da öyle bir şey yaptılar ki...

Abone ol

"Sen iyi birine benziyorsun" diyerek Ankara’da bir taksiciye, yaklaşık 40 bin TL değerinde nakit, ziynet eşyası, çek ve bazı tapular bırakan çift, yaşadıkları İzmir’de polise ifade verdi.

Hürriyet Gazetesinde yer alan habere göre Almanya’dan emekli Mustafa ve Seher Solak, ’barış için kullanılması’ isteğiyle varlıklarını bağışlamak istedikleri hazineden iki kez geri çevrilince, servetlerini taksiciye bıraktıklarını belirtti, parayı da geri almadı.

29 yaşındaki eşi Seher ile 50 yaşındaki Mustafa Solak ’dünya barışına katkıda bulunmak için’ devlet hazinesine bağışlamak istediler.

Birçok yere dilekçe yazdıklarını, kimsenin yaptıkları bağışları kabul etmediğini öne süren Seher ve Mustafa Solak çifti, taksi şoförüne verdikleri çantanın içinde da, "Kendi rızamızla tüm mal varlığımızı bırakıyoruz" yazdıkları bir not bıraktı. Çantada bulunan tapudaki isimlerden, Solak çiftinin İzmir’in Alsancak Semti’nde oturduğu belirlendi. Solak çifti, önceki akşam Alsancak Polis Merkezi’ne çağırılarak, ifadelerine başvuruldu.

Dünya barışı için!


Çıkışta basın mensuplarına tek kuruş paralarının kalmadığını söyleyen Mustafa Solak, Seher Güzel Solak’ın ikinci eşi olduğunu belirterek "Kararı birlikte aldık" dedi. Solak, "Babamdan kalan şirketteki hisselerimi, Almanya’daki birikimlerimi, tüm ziynetlerimi bağışlama kararı aldım. Bunu dünya barışı için yaptım. Mevlana’nın dediği gibi, uzay çağında herkes birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeli, savaşmamalı" dedi.

Paralar ne olacak

Emniyet yetkililerinin verdiği bilgiye göre, taksici İzzet Erdem, çiftin arabasında bıraktığı paraları isterse alabilecek. Erdem, Bahçelievler Karakolu’na bıraktığı paraları geri almadığı takdirde, paralar tutanakla adli emanete teslim edilecek. Bir yıl süre burada bekletilecek para, daha sonra Milli Emlak’a kalacak. Araçta bulunan tapuların ise hiçbir hükmü yok. Tapular, varsa çiftin yasal varislerine devredilecek. Yoksa, bunlar da devlete kalacak.