BIST 10.199
DOLAR 32,34
EURO 34,93
ALTIN 2.399,91
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şehitlikte duysusal bayramlaşma

Ramazan Bayramı arefesinde Edirnekapı Şehitliği'ne gelen yüzlerce şehit yakını çocuklarının mezarı başında dualar okudu

Abone ol

Şehit yakınları, arife gününden şehitlerini ziyaret etmeye başladı.

Ramazan Bayramı öncesinde Edirnekapı Şehitliği'ne sabahın erken saatlerinde gelmeye başlayan aileler, oğullarının mezarlarını suladı çiçekler koydu ve dua etti.

Bazı şehit anneleri, oğullarının mezarları başında dualar okuyarak, onlarla konuştu, mezar taşlarındaki fotoğraflarını öptü.

Mezar başında fenalaştı

Siirt'in Eruh ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2009 yılı Eylül ayında şehit olan Jandarma Başçavuş Murat Taş'ın annesi Neriman Taş, mezarı başında fotoğrafına bakarak oğluyla konuştu:

''Asker anasıyım diye seviniyordum, şimdi şehit anasıyım. Kurban olurum sana'' diyen Neriman Taş, fenalık geçirince, diğer şehit yakınları kollarından tutarak, bir banka oturttu ve yüzünü yıkayarak, sakinleştirmeye çalıştı."

Başbakana açılım isyanı

Kendine gelince, oğlunun mezarının başına tekrar gidip dua etmeye başlayan Taş, ''Başbakan açıldıkça şehit geliyor. Biz onlardan bir şey istemiyoruz, yeter ki şehitler bitsin. İşte bugün bir annenin daha ciğeri yandı. Ateş düştüğü yeri yakıyor'' diye konuştu.

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde kurulan pusuda, 7 Aralık 2009'da şehit olan Jandarma Komando Cengiz Sarıbaş'ın anne ve babası da oğullarının kabri başında Kur'an okudu.

Tüm şehit mezarlarının Türk bayraklarıyla süslendiği Edirnekapı Şehitliği'nde mezar taşlarına tespihler ve muskalar da asıldığı görüldü.