BIST 10.209
DOLAR 32,44
EURO 34,84
ALTIN 2.398,71
HABER /  GÜNCEL

Bu haberi okumadan tatile çıkmayın!

Bayram için geri sayım başladı... Tatilciler harekete geçti... Ancak uzmanlar uyarıyor... Yollar çok tehlikeli!

Abone ol

Ramazan Bayramı için geri sayım başladı. Uzmanlar, 4 gün sürecek tatili fırsat bilerek seyahate çıkan vatandaşları uyardı.Trafik yoğunluğu pazar günü yapılacak referandumla birlikte artacak.

Trafik kazalarının çoğunun arefe günü ve bayram dönüşlerinde yaşandığına işaret eden Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, "İl dışına çıkacak vatandaşlarımız toplu taşıma araçlarını tercih etsinler. Kendi araçlarıyla gidecek olan sürücülerimiz ise trafik kurallarına uyarak dikkatli olmalı, yola yorgun ve uykusuz çıkmamalı." önerisinde bulundu.

91 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Geçen yılki 4 günlük Ramazan Bayramı tatilinde meydana gelen 80 kazada 91 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Apaydın, "En mutlu günlerde sevdiklerine kavuşmaya çalışan insanları üzmeye kimsenin hakkı yoktur." dedi.

Tüm uyarılara rağmen kazaların hız kesmediğine işaret eden federasyon başkanına göre bunun en büyük sebebi hatalı sollama, yorgun, uykusuz araç kullanma, aşırı hız ve mıcırlı yollar.

YOL ÇALIŞMALARINA DİKKAT!

Yaz sonu olduğu için yol yapım çalışmaları oldukça fazla. Bu nedenle vatandaşlar, yol yapım ve onarım çalışmalarını, hava durumunu ve sel sularını dikkate almalı.

Son 5 Ramazan Bayramı'nda 26 günlük tatil yapıldığını ve bu tatillerde meydana gelen kazalarda 628 kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden İstanbul Şoförler Esnaf Odası Başkanı Cem Sert de tatilde şehirlerarası seyahate çıkacak sürücülere gidiş ve dönüş zamanlamasını iyi ayarlamaları çağrısında bulundu.

TATİLİ KISA TUTMAYA BAKIN!

Önceki bayram dönemlerinde yaşanan kazalardan ders alınması ve sürücülerin trafikte azami derecede dikkatli olması gerektiğini belirten Sert, "Sürücüler mümkünse tatillerini bir gün kısa tutarak özellikle dönüş yollarında çok dikkatli olmalı." dedi.

Karayolları Genel Müdürlüğü ise yaptığı açıklamada sürücülerin, bölünmüş yolların bütün kesimlerinde hız sınırının 110 kilometreye çıktığı gibi yanlış bir algıya kapıldıklarını ifade etti.

Açıklamada, sürücülerin belirlenmiş hız limitlerini kesinlikle aşmamaları istendi. Trafiği yoğun olan güzergâhlarda ek önlemler alındığını duyuran müdürlük, bayramda rahat ve güvenli seyahat için sürücülere kurallara riayet etme çağrısında bulundu.