BIST 10.260
DOLAR 32,35
EURO 34,79
ALTIN 2.393,58
HABER /  POLİTİKA

Ronaldo'yu getirsen de gol atamazsın!

Final mitingini Bingöl'de yapan BDP lideri Demirtaş, Başbakan Erdoğan ve hükümeti yerden yere vurdu.

Abone ol

Referandumda boykot çağrısı yapan BDP, final mitingini Başbakan Erdoğan'ın referandum kampanyasına start verdiği Bingöl'de yaptı.

Başbakan Erdoğan'ın milli futbolcu Hakan Şükür'ün de katıldığı Diyarbakır mitingini eleştiren BDP lideri Selahattin Demirtaş, "Sen yanında Hakan Şükür'ü değil, Ronaldo'yu da getirsen gol atamazsın artık. Yanında
golcü değil, kaleci taşı, çünkü gol yemeye hazırlanıyorsun, gol yemeye"
diye seslendi.

Saat 20.00’de başlayan mitingde kürsüye çıkan Demirtaş'ın hedefinde Başbakan Erdoğan vardı. Erdoğan'ın Diyarbakır mitingini sert sözlerle eleştiren Demirtaş şunları söyledi:
"Başbakan yanına golcüleri almış, futbolcuları almış meydan meydan dolaştırıyor. Buradan söylüyorum 'sen yanında Hakan Şükür'ü değil, Ronaldo'yu da getirsen Diyarbakır kalesine gol atamazsın artık. Sana bir tavsiyemiz var, sen yanında golcü değil, kaleci taşı, çünkü gol yemeye hazırlanıyorsun, gol yemeye'. Bu yüzden Bingöl'de artık kaledir. Bingöl'de artık gol atmaya hazırlanıyoruz."

RİYAKAR, İKİ YÜZLÜ, YALANCI İKTİDAR

Demirtaş'ın hükümete yönelik eleştirileri bunlarla sınırlı değildi. AK Parti’nin, Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca gelmiş geçmiş en riyakar, iki yüzlü ve yalancı hükümet olduğunu iddia eden Demirtaş, “Başbakan'ın ‘Kürt yok’ dediği günlerde bu halk direniyordu. Ama nerede bunlarda deriniş kültürü. Bunlar dilenme kültüründen geliyor” dedi.

ÖZERKLİK İSTİYORUZ

Demokratik özerklik tartışmalarına da değinen Demirtaş şunları söyledi:
“Bingöl artık “kendi coğrafyamızda kendi kendimizi yönetmek istiyoruz. Demokratik özerklik istiyoruz’ diyor. Buralarda bölge meclisleri olsa, Bingöl’de işsizlik nasıl çözülecek. Bölge meclisleri bunlarla uğraşacak. Bingöl Zazaca eğitim mi istiyor, bölge meclisleri bunları çözecek. Kendisinden en yakın meclisten hesap da soracak. Demokratik özerklik bu halkın kendini yerelde yönetmesidir.

BOYKOT BİZİM ONUR MÜCADELEMİZ

‘BDP herkesi tehdit ediyor’ diyor. Be ey vicdansız, devletin bütün parasını pulunu meydanlara döktün. Valileri, kaymakamları il ilçe başkanları gibi çalıştırdın. Bütün mitinglerinde halkı tehdit ettin. Kendi halkının öz gücüyle miting yapan BDP’yi suçladın. Sandık meydana kurulmaz mı?. Paranın satın alamayacağı şeylerin olduğunu göstereceğiz. Boykot artık bizim için onur mücadelesidir."