BIST 10.223
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.387,29
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Esrarı, kimyon ve fare zehirine buladılar

Aksaray'da denetim noktasındaki polislerin dikkatli aramaları sonucu 220 kilo esrar ele geçirildi.

Abone ol

Aksaray'da denetim noktasında bir sürücünün şüpheli hareketleri üzerine kamyonette detaylı arama yapan polis ekipleri aracın kasasının altında kızaklı zulada 200 kilo esrar ele geçirdi.

Aksaray Adana Karayolu'nda denetim yapan Aksaray Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi ekipleri, saat 10.30 sıralarında dinlendikleri esnada Adana'dan Aksaray istikametine seyir halinde olan 65 plakalı kamyoneti fark etti.

Kızaklı zula

Kamyonet sürücüsünün endişeli tavırları üzerine ekipler harekete geçerek kamyoneti durdurdu. Kamyonet sürücüsünün endişeli tavrının devam ettiğini fark eden ekipler araçta detaylı bir arama başlattı. Yapılan aramada kamyonetin kasası ile şase kısmı arasında özel olarak hazırlanmış kızaklı bir zula olduğu tespit edildi. Kızaklı zulanın kapağını açan ekipler 165 paket içinde 200 kilo toz esrar ele geçirdi. Kamyonet sürücüsü H.E. (34) ve kamyonette bulunan K.A. (23) gözaltına alınırken, kızaklı zula polis aracına bağlanan zincir ile çekilerek esrarlar ortaya çıkarıldı.

İlk kez karşılaşıyoruz

Esrar üzerine fare zehiri ve kimyon gibi baharatlar atıldığını ifade eden İl Emniyet Müdürü Böğürcü, "Baharatlı ve zehirli yöntem tacirlerin genellikle kullandığı bir yöntemdir. Ancak biz Aksaray'da ilk kez böyle bir uygulamayla karşılaşıyoruz" şeklinde konuştu.
Zuladan çıkarılan uyuşturucu maddenin üzerinde fare zehiri olması nedeniyle ekipler eldivenle ve dikkatli bir şekilde uyuşturucuları yerinden çıkarttı. Olayla ilgili tahkikatın devam ettiği bildirildi.