BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,76
ALTIN 2.397,07
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Konya, patlama sesiyle uyandı

Konya'daki bir çimento fabrikasında sıkışan gaz patlamaya neden oldu, patlamada 3 işçi ağır yaralandı.

Abone ol

Konya'da çimento fabrikasında kömür değirmeninde gaz sıkışması sonucu meydana gelen patlamada 1 işçi öldü  2 işçi ağır yaralandı. Hayati tehlikeleri bulunan yaralılardan ikisinin Kayseri ve Ankara'da bulunan yanık tedavi merkezlerine sevk edildiği bildirildi.

Olay, saat 23.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Ankara yolu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Konya Çimento Fabrikası'nın kömür değirmeninde gaz sıkışması sonucu patlama meydana geldi. Patlamada Cemil Savcı, Aziz Teke ve Fatih Develi isimli işçiler ağır yaralandı.

Vücutları yandı

Vücutlarının büyük bir bölümünde yanıklar oluşan yaralılardan Aziz Teke ve Fatih Develi Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Cemil Savcı ise Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yapılan ilk müdahalenin ardından hayati tehlikeleri bulunan yaralılardan Cemil Savcı'nın, yanık ünitesi bulunan Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi'ne kaldırıldı. Savcı burada yapılan tüm müdahaleye karşın kurtarılamadı. Aziz Teke'nin ise Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildiği bildirildi.

Kömür değirmeninde gaz sıkıştı

Olayın ardından polis fabrikada incelemelerde bulundu. Yapılan ilk incelemeler sonucunda, patlamanın kömür değirmenindeki gaz sıkışmasından kaynaklandığı belirtildi. Fabrika yetkililerinden henüz bir açıklama yapılmazken, olayla ilgili soruşturma
sürüyor.