BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Beykoz'dan alkışlanacak iftar manzaraları

Beykoz'da düzelenen sokak iftarlarına katılan Ermeni vatandaşlar, komşularıyla birlikte iftar yaptı.

Abone ol

Beykoz'da düzenlenen sokak iftarlarına katılan Ermeni vatandaşlar, komşularıyla birlikte iftar yaptı. Komşularıyla ortak dualar etti.

Beykoz Belediyesi’nin geçen yıl başlattığı sokak iftarları bu yıl her akşam farklı mahalle ve köyde yapılırken, yine her akşam farklı konukları ve vatandaşları ağırladı.

Komşularını yalnız bırakmadılar

Paylaşma ve kardeşliğin yeni buluşma noktaları olan ‘Sokak İftarları’ bu yıl renkli görüntülere sahne oldu. Birçok noktada mahalle sakinleri çocukları ve komşularıyla birlikte aynı sofrayı paylaşırken farklı etnik kökene sahip vatandaşlar da iftarlara katılarak komşularını yalnız bırakmadı.

Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek de Ermeni kökenli vatandaşlarımızla sohbet ederek, Beykoz’daki bu tablonun yüzyıllarca varolduğunu belirtti.

Beykoz’da doğup büyüdüklerini, Müslüman komşularıyla her zaman iç içe ve kardeşçe yaşadıklarını ifade eden Beykozlu Ermeni vatandaşlar da, komşularıyla birlikte evlerinde de iftar düzenlediklerini söyleyerek, sokak iftarına ilk kez katıldıklarını ve güzel bir ortamda iftar yaptıkları için mutlu olduklarını belirttiler.