BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Ağır Ceza hakimi Facebook'tan isyan etti!

Referanduma günler kala Facebook'tan haykırdı! 'Bir hakimin feryadı' başlıklı yazısıyla 'Evet'çilere ve 'Boykot'çulara seslendi.

Abone ol

Bolu Ağır Ceza Hakimi Çetin Canbazoğlu, Facebook’taki kişisel sayfasında ‘Bir hakimin feryadı’ başlıklı yazısında en büyük nimeti olan hür ve özgür iradesi ile vicdani kanaatinin 12 Eylül günü elinden alınmak istendiğini ileri sürdü.

Hakim Canbazoğlu, "Bundan böyle, kolu- kanadı kırılmış ‘bağımlı ve cüce’ bir yargının mensubu olarak siyasi iktidarların ‘robotu’ haline getirilmek isteniyorum" diye yazdı.

BENİ BİRİLERİNİN KULU KÖLESİ YAPMAYIN!

Referadumda ‘evet’ oyu vermek ve ‘boykot’ etmek isteyenlerden kararlarını bir daha gözden geçirmelerini isteyen Canbazoğlu, "Evetçiler, boykotçular ne olur, mesleğimin biricik güvencesi, varlık sebebi, olmazsa olmazı, bütün gücü, kuvveti, güzelliği, hatta süsü olan ‘hür irademi / vicdanımı’ lütfen ama lütfen elimden almayın, onu bana çok görmeyin, beni birilerinin kulu, kölesi, ırgadı, marabası, kuklası, robotu haline dönüştürmeyin! Ne olur!" diye yalvardı.

DHA muhabirinin telefonla ulaştığı hakim Çetin Canbazoğlu, Yargıçlar ve Savcılar Birliği (Yarsav) veya herhangi bir derneğin üyesi olmadığını, gelişmeleri ibretle ve dehşetle izlediğini, yargının ele geçirilmek istendiğini, Facebook’ta kişisel sayfasında yazıyı kaleme almasındaki nedenleri belirttiğini açıkladı.

Bolu Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı olduğunu, bu yazının ardından tarafsız olamayacağı nedeniyle Yüksek Seçim Kurulu’na dilekçe vererek görevden alınmasını istediğini söyleyen Canbazoğlu, Yüksek Seçim Kurulu’nun da bu isteğine olumlu karar verdiğini söyledi.